Piyasaların piri İslam Memiş uyardı! Gözünüzün açın, ekstrelerinizi kontrol edin! Bankalar kredi kartından otomatik hesap işletim ücreti çekebilir!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yeni yıl yaklaşırken kritik bir uyarı geldi. Kredi kartı kullananları uyaran İslam Memiş, yıl sonunda hesapların kontrol edilmesi gerektiğini nedenleriyle açıkladı.

Piyasaların piri İslam Memiş uyardı! Gözünüzün açın, ekstrelerinizi kontrol edin! Bankalar kredi kartından otomatik hesap işletim ücreti çekebilir!

Bankaların en çok tüketilen hizmetlerinden biri olan kredi kartları, özellikle son zamanlarda artan nakit ihtiyacını gidermek adına vatandaşların en yakın arkadaşları haline geldi. Kartların kullanımı arttıkça, bankaların yan ürün satışı gerçekleştirmek için izlediği yollar da değişirken, özellikle banka hesabı olan bankadan kredi kartı hizmeti de alan vatandaşlara Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten uyarı geldi.

Şimdiye dek altın ve para piyasalarındaki gelişmeler ilişkin değerlendirmeleri ve küçük yatırımcılara verdiği tüyolar ile gündeme gelen İslam Memiş’ten bu kez bir uyarı geldi. Özellikle kredi kartı kullanan vatandaşlara seslenen İslam Memiş, yıl sonu yaklaşırken, kredi kartı ekstrelerini kontrol etmenin önemine değindi. Bankaların otomatik olarak çekebileceği ücretleri açıklayan İslam Memiş, bu kontrolü neden gerekli olduğuna da açıklık getirdi.

İSLAM MEMİŞ, KREDİ KARTI KULLANANLARI UYARDI

Şimdilerde kişi başına 2 kredi kartının düştüğü bilindiği Türkiye’de kredi kartı kullanmayan neredeyse kalmadı. Bu nedenle yıl sonu gelirken, kredi kartı ekstrelerini kontrol etmenin önemine değinen İslam Memiş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanarak, kredi kartı sahiplerini uyardı:

“Yıl sonu yaklaşıyor malum. Bu süreç itibarıyla şunu da kontrol ederseniz sizin menfaatinize olur. Yıllık bankanın hesap hareketlerini kontrol edeceksiniz. Sizden habersiz, haksız yere kesilmiş hesap kesim ücretleri var mı? Gereksiz ödemeleriniz var mı veya otomatik talimatı iptal ettiğiniz bir uygulama, ödeme var mı? Mutlaka yıllık olarak banka hesap hareketlerini kontrol etmeniz gerekiyor.”

İSLAM MEMİŞ: KENDİNİZİ BİR TÜKETİCİ OLARAK KORUYUN

Piyasaların piri İslam Memiş uyardı! Gözünüzün açın, ekstrelerinizi kontrol edin! Bankalar kredi kartından otomatik hesap işletim ücreti çekebilir! - Resim : 1

Kredi kartı kullananların tüketici olduğunu hatırlatan açıklamalarda bulunan İslam Memiş, “Hesap kesim ücretleri, altı aylıklar, aylıklar, yıllıklar olarak kesilen, sizden habersiz bir şekilde direkt hesabınızdan kesilen bu ücretlere karşı haksız, yanlış ödemeler olduğunu düşünüyorsanız hemen devreye gireceksiniz, bankanızı uyaracaksınız ve kendinizi bir tüketici olarak koruyacaksınız. Özellikle bu süreçte vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor” uyarılarını gerçekleştirdi. Ardından kredi kartı kullananları bir kez daha uyaran İslam Memiş, bu kez puan kullanımlarına ilişkin konuştu.

Puan kullanımlarının da yıl sonu öncesinde kontrol edilmesi ve son tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan İslam Memiş, “Diğer önemli bir hususta kredi kartlarınızda ATM kartlarınızda puan biriktirme gibi özelliği olan kartlarda yöne belki 31 Aralık itibarıyla o birikmiş olan puanlar iptal olabilir, onu harcamadığınız için. Bunu da tekrar kontrol etmeniz lazım. Bir kısıtlama var mı? Bunu da mutlaka kontrol edin ki yıl içerisinde kazanmış olduğunuz puanlar kaybolmasın” diye konuştu.