Piyasalar Bu Habere Kilitlendi! Tezkim Halka Arz Edilecek! Hafta Kapanışında Borsada Karışık Seyir..

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi önceki kapanışın 3,27 puan ve yüzde 0,14 değer kazancı ile güne yükselişle başladı! Tezkim’in halka arz haberleri ise piyasaları canlandırdı! Borsada son durum ne? İşte detaylar…

Piyasalar Bu Habere Kilitlendi! Tezkim Halka Arz Edilecek! Hafta Kapanışında Borsada Karışık Seyir..

Tezkim Tarımsal Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz açıklaması ile piyasalarda hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Halk Yatırım Menkul Değerler liderliğinde 13 milyon payın halka açılması bekleniyor. Küresel düzeyde yaşanan enerji sıkıntısı ve petrol krizlerini de etkisiyle yeni stratejiler belirleyen firmalardan farklı çıkışlar görülüyor. Enerji sektöründe varlığını sürdürmeyi hedefleyen Tezkim Tarımsal Sanayi, biyoetanol alternatif enerji kaynağı ile yatırımını 2008 yılında tamamlayarak üretimlerine başlamıştı. Halka arz edilecek olması ise birçok piyasa oyuncusunu heyecanlandıran yeni gelişmeler arasında yer alıyor.

Tezkim Halka Arzında Detaylar Belli Oldu!

Halk Yatırım Liderliğinde oluşturtulacak konsorsiyum tarafından Tezkim halka arz işlemleri başlatılacak. Buna göre piyasalarda Sabit Fiyat ile Talep Toplama ve En İyi Gayret Aracılığı yöntemleri ile işlem gerçekleştirilecek.

Halk Yatırım, söz konusu şirket paylarına yönelik fiyat istikrarı işlemlerinde de bulunmayı hedeflemektedir. Halk Yatırım, fiyat istikrarı işlemlerini kesin olarak yerine getireceğine dair bir taahhüt vermezken beklentiler bu yönde gelişmiştir.

Şirket Tarafından Verilen Taahhütler Açıklandı!

Piyasalar Bu Habere Kilitlendi! Tezkim Halka Arz Edilecek! Hafta Kapanışında Borsada Karışık Seyir.. - Resim : 1

Tezkim Tarımsal Sanayi ve Ticaret A.Ş. mevcut pay sahiplerinden Tezcanlar Yatırım A.Ş. tarafında sahip olunan 2 milyon TL nominal değerli 2 milyon adet pay ortak satışı yoluyla halka arz gerçekleştirilecek. Payların Borsa İstanbul (BİST) üzerinde işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 180 gün süreyle bedelli sermaye artırımı yapılacağı aktarılıyor. Maliki olduğu şirket paylarını ise satmayacağını taahhüt etti. 13 milyon satışa sunulacak pay, eşit dağıtım şekli ve Halk Yatırım konsorsiyum liderliğinde yapılacak.

Borsa Hafta Kapanışına Yükselişle Başladı!

1 Haziran Cuma gününde hafta kapanışına BIST 100 endeksi bir önceki kapanışına göre yüzde 0,14, 3.27 puanlık bir değer kazancı ile başladı. 2.408,64 puana gelerek yükselişi ile dikkat çekti. Gün içinde hafta kapanışındaki hareket ise yakından takip edilecek.

Etiketler: borsa