Patiswiss sahibi Elif Aslı Yıldız mı? Patiswiss sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Elif Aslı Yıldız'ın eşi Sinan Tunaoğlu kimdir?

Çikolata tüketicilerinin yakından bildiği marka Patiswiss ‘küflü çikolata’ iddiasıyla bir anda gündeme geldi. Tüketicinin paylaşımına verdiği yanıtla gündem olan markanın sahibi ve genç CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu açıklamalarıyla gündem oldu. Bu gelişmeler doğrultusunda Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Elif Aslı Yıldız’ın eşi kim? Patiswiss sahibi kim ne zaman kuruldu? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında? Sinan Tunaoğlu kimdir soruları çok aratılanlar arasında yer alıyor. İşte tüm detaylar…

Patiswiss sahibi Elif Aslı Yıldız mı? Patiswiss sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Elif Aslı Yıldız'ın eşi Sinan Tunaoğlu kimdir?

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, 2004 yılında Ankara’da kurulan Patiswiss çikolata markasının kurucuları ve istifa etmeden önce CEO’su olarak biliniyordu. Patiswiss olayı ardından Elif Aslı Yıldız kimdir? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun eşi kim? Patiswiss sahibi kim ne zaman kuruldu? Sinan Tunaoğlu kimdir? merak edilenler arasında yer aldı. İşte detaylar...

Patiswiss sahibi kim ne zaman kuruldu?

Patiswiss sahibi kim
Patiswiss sahipleri arasında Elif Aslı Yıldız da bulunuyor.

Patiswiss 2004 yılında Ankara’da kuruldu ve İsviçreli çikolata uzmanlarının danışmanlığında butik çikolata üretimine başlayan bir çikolata markasıdır. 

2 Ocak 2024 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre, Patiswiss sahipleri arasında Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, Ali Sinan Tunaoğlu ve Mustafa Nazif Yıldız isimleri bulunuyor. 

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir?

Patiswiss sahibi Elif Aslı Yıldız mı? Patiswiss sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Elif Aslı Yıldız'ın eşi Sinan Tunaoğlu kimdir? - Resim : 5
Fotoğraf: Zeynel Abidin Ağgül, Alem Dergisi

Elif Aslı Yıldız’ın kaç yaşında ve aslen nereli olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır fakat 2024 itibariyle 36 yaşında olduğu düşünülmektedir.

Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız, 2005 yılında Başkent Üniversitesi’nde başladığı Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü 2009 yılında tamamlamıştır. 

2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde de yüksek lisans eğitimine başlamış, 2013 yılında bitirmiştir.

Mezun olduğu yıl, bugün halen eşi olan Sinan Tunaoğlu’nun sahibi olduğu KAREL Savunma Üretim Baş Mühendisi olarak 2015 yılına kadar burada çalışmıştır. 

Elif Aslı Yıldız, bu yıla kadar Ankara’da 200 metrekarelik bir pastaneyi satın alarak iş hayatına adım atmıştır. 

2015 yılında ise Patiswiss Handmade Chocolates isimli markasını kurmuştur. 

Elif Aslı Yıldız kaç yaşında?

Elif Aslı Yıldız kaç yaşında?
Fotoğraf: Zeynel Abidin Ağgül

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun doğum tarihi hakkında bir bilgi olmamakla birlikte 2024 yılı itibariyle 36 yaşında olduğu konuşulmaktadır.

Elif Aslı Yıldız’ın eşi Ali Sinan Tunaoğlu kimdir?

Elif Aslı Yıldız’ın eşi Ali Sinan Tunaoğlu kimdir?
Elif Aslı Yıldız ve eşi Ali Sinan Tunaoğlu

Elif Aslı Yıldız’ın isminin yoğun bir şekilde gündeme gelmesinin ardından Patiswiss kimin sorusu Ali Sinan Tunaoğlu ile de bağdaştırılmıştır. 

Elif Aslı Yıldız’ın eşi olarak bilinen Ali Sinan Tunaoğlu, iş adamı ve girişimci olarak bilinmektedir. 

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kocası Ali Sinan Tunaoğlu, 1955 yılında doğmuştur. Ankara Fen Lisesi'nin ardından 1978 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği’nden mezun olmuştur. 1979 yılında ise aynı bölümden yaptığı yüksek lisansı bitirmiştir. Tunaoğlu 1981 yılında Mikrotek adında bir şirket kurarak endüstriyel elektronik cihaz üretimi üzerine çalışmıştır.

1986 yılında ise Karel Elektronik de kurucu ortak olmuştur. Günümüzde hala daha Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Doğan Holding, Temmuz 2022 yılında Karel’in %40’ına ortak olmuştur.

Elif Aslı Yıldız’ın eşi Sinan Tunaoğlu

Ali Sinan Tunaoğlu, Elif Aslı Yıldız ile 2022 yılında evlenmiştir.

Elif Aslı Yıldız ve kocası Ali Sinan Tunaoğlu’nun bir erkek çocuğu olduğu bilinmektedir.

Elif Aslı Yıldız'ın daha önce evlenip boşandığı konuşulmaktadır.

Patiswiss sahibi Elif Aslı Yıldız mı? Patiswiss sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Elif Aslı Yıldız'ın eşi Sinan Tunaoğlu kimdir? - Resim : 9
Fotoğraf: Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, Instagram

Patiswiss olayı ne?

Marketten aldığı çikolatanın beyazlaştığını ve küflendiğini fark eden bir kullanıcı söz konusu ürünün fotoğraflarını da Linkedin profilinden paylaştı. Satın aldığı çikolata markası Patiswiss’in CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu etiketleyen kadın tüketici, “Kahve eşlikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine daha var. Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var.” ifadelerini yazdı.

“Karşında senin dev Migros ve biz varız”

Tüketiciye cevap veren Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, “Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de linkedinde paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya “çöp” falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs'den isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin. Karşında senin dev Migros ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki. Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim.” diye yazdı.

Tepkiler sonrası paylaşımını sildi

Tunaoğlu’nun bu mesajına sosyal medyadan tepkiler gelince söz konusu mesajını sildi. 

Patiswiss markasından açıklama

Daha sonra Patiswiss markasında yapılan açıklamada, “Patiswiss markası olarak ürünlerimizin raf ömrü boyunca taze ve sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Farklı etkenlerden kaynaklı oluşan ürün sıkıntılarında müşteri hizmetleri ve ilgili departmanlarımız ile tüm detayları inceleyerek çözüme ulaştırıyoruz. Her geri bildirimi, ürünlerimizi geliştirmek için bir fırsat olarak görüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“Bizi rakip görenlere göre baya küçüğüz”

Instagram hesabından paylaşım yapan Tunaoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ah ülkemin güzel insanları... Ah güzel rakiplerim ki bizi rakip görenlere göre baya küçüğüz. Neyse. Sadece imla kurallarıma takıldınız. Özür dilerim herkesten imla kurallara uyumun yazılarımda hız kaynaklı eksik kalmış. Sosyal medya uzmanlarıma bırakmayacak kadar tez canlılığımın da etkisi var tabii. Kabul edelim şimdi işi bilene bırakmak lazım. Ben bu kadar önemli değilim ya da güzel dilimizi sosyal medya içinde kullanım notum hiç bir şeye referans değil. Tıpkı İngilizce yazma ve konuşma arasındaki farklılıklar gibi. Bu arada telefonum ing. klavye ve gözlerimde çok ciddi bir kuruluk var göremiyorum. Size zahmet benim hatalarımı yazım ve imla denetimini yapıp/düzeltir misiniz. Bu cümledeki yanlışları bulacak ve düzeltecek insanlara şimdiden teşekkür ederim.”

“Çöp üretiyorsunuz” deyince sakin kalmak çok zordu”

Tunaoğlu, Instagram hesabından paylaştığı bir diğer açıklamasında ise “Sormuşsunuz bana şunu söylemek çok mu zor diye! Onca insanın ekmek yediği emek verdiği bir üretici için bu postun altına yapılan yorumlarda, “çöp üretiyorsunuz” deyince sakin kalmak çok zordu. Sahiplenmek ve korumak, haksızlığa karşı gelmek yaradılışım da var. Hayatımın sonuna kadar da vazgeçmeyeceğim sanırım. Ancak yazım dili vs. derken kime yazdığım ciddi seviyede yanlış anlaşılmış ve karışmış durumda haklısınız. 'Çöp satıyorsunuz' diyenlerdir avukatlarımızın görüşmesi gereken. Yanlış anlaşıldığı, yeterince özne yüklem yerine oturmadığı ve tüm yazım/imla hataları için özür dilerim. Yine eklemek isterim ki satan da üreten de ürünün arkasındadır. Bizimle direk olarak iletişime geçme yönetimi, durumun sebebi/kaynağı belli olmadan kamuoyunu yanıltma olmamasını tercih ederdim. Ama bu da kabul. Türkçe lastik değildir, çekiştirmeyelim lütfen bir diğer ricam. Bu yazıdaki imla ve yazım hataları için özür diler, düzeltmeler için şimdiden teşekkür ederim.” dedi.

Sosyal medyada tepkiler dinmedi

Yapılan yeni açıklamalar da sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmeye devam ederken “Patiswiss” etiketi kısa sürede sosyal medyada TT oldu. 

 2 zincirmarket, Patiswiss ürünlerini satıştan kaldırdı

Markaya yönelik tepkilerin ardından dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. 2 büyük süpermarket çikolata üreten Patiswiss ürünlerini raflarından kaldırdı.

Tunaoğlu’nun tehdit ettiği müşteriden yeni açıklamalar

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun tehdit ettiği Esra U. isimli müşteri sosyal medya üzerinden konuya ilişkin yeni paylaşımlar yaptı.

“Herkese yeniden merhaba açıkcası marka karalamak gibi bir düşüncem asla olmamıştı, rakip firma değilim ticari partner değilim yalnızca nihai tüketici olarak satın almış olduğum ürünü direkt olarak buradan paylaşmış olmam hataydı fakat buradan kesin bir dille kullanıcı hatası olduğunun paylaşılması ayrıca zorbalayarak yermeye çalışılması hoş olmamış.

Bu markayı ben de yıllarca severek kullandım kadın gücü ile büyümüş olması ayrıca ilgimi verdiği bir markaydı. Fakat mağduriyetimi bildirmiş olmam kesinlikle tüketici hakkıdır.

Ne yazık ki bunları da üzülerek okudum farklı sosyal mecralarda çok ilginç iddialar var konu hakkında mobbinge uğramış /uğrayan çalışanları birebir iletişime geçmeden paylaşım yapmam doğru değil diye düşünüyorum. Henüz şahsıma edilmiş tehdit ve hakaret için özür dilenmediği gibi durumun seyri ne yöne evrilecek kestiremiyorum, bahsetmiş olduğunuz benim de okumuş olduğum başka bir iddianın kesinliğini araştırma fırsatım da olmadı. Alakanız için teşekkür ediyorum.”

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa kararı aldı

Küflü çikolata tartışmalarının sonunda Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, Instagram hesabından yaptığı açıklamayla görevinden 22 Nisan 2024 tarihi itibariyle istifa etti.