Özgür Demirtaş veryansın etmişti... Wells Fargo dolar kuru tahmininde düzeltme yapmak zorunda kaldı

San Francisco merkezli ünlü banka Wells Fargo, geçtiğimiz günlerde 2024 yılına ilişkin dolar TL kuru tahmini yapmıştı. Banka, analizinde dolar kurunun 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren gerileyeceği ön görmüştü. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın da eleştirmesinin ardından Wells Fargo tahmininde düzeltme yaptı.

Özgür Demirtaş veryansın etmişti... Wells Fargo dolar kuru tahmininde düzeltme yapmak zorunda kaldı

Türkiye piyasalarında sert yükselişini sürdüren dolar TL kuru için geçtiğimiz günlerde Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti Nick Bennenbroek dolar TL kurunun 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren gerileyeceği yönünde bir öngörüde bulunmuştu. 

Wells Fargo'dan konuyla ilgili ikinci bir açıklama geldi. Ekonomi'den Emircan Yaman'a konuşan Bennenbroek, tezlerinin TCMB'nin geleneksel politikalara devam edeceği varsayımı altında geçerli olduğunun altını çizdi.

Bennebroek, “Ayrıca, bu yeni TL görüşüne olan genel inancın yüksek olmadığını ve politika zemininin değişmesi halinde Türk lirasının yeniden değer kaybedebileceğini de belirtmiştik.” ifadelerini kullandı.

Özgür Demirtaş'tan Wells Fargo'ya dolar TL kuru tepkisi

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, önceki gün ABD merkezli uluslararası banka Wells Fargo'nun, Türk Lirası'nın değer kazanacağı öngörüsüne ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Özgür Demirtaş, "Bu tip bankalara genç çocukları analist diye alıyorlar. Onlar da daha önce hiç görmedikleri ülkeler hakkında analiz yapıyor. Dediklerinin olması durumunda 2024 sonunda TL bugüne göre yüzde 45-50 daha değerli olur. Türkiye’nin İhracatçısı da göçer. Halbuki İhracat Türkiye için çok önemli. Allah akıl fikir versin bu analiste" ifadelerini kullanmıştı.