Özer Kayalı kimdir? Detaylı biyografisi

Özer Kayalı kimdir? Detaylı biyografisi araştırılmaktadır. İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özer Kayalı olmuştur. Eski Kuşadası Belediye Başkanlığı da yapmıştır. Peki, Özer Kayalı kaç yaşında? Özer Kayalı nereli? İşte Özer Kayalı kimdir hakkında tüm detaylar...

Özer Kayalı kimdir? Detaylı biyografisi

Özer Kayalı İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Özer Kayalı'nın hayatı merak edilmektedir. Peki, Özer Kayalı kimdir? Özer Kayalı kaç yaşında? Özer Kayalı aslen nerelidir? İşte Özer Kayalı kimdir hakkında tüm detaylar...

Özer Kayalı kimdir?

Özer Kayalı 1960 yılında Kuşadası'nda dünyaya geldi. Zahireci Mehmet olarak tanınan Mehmet İhsan Kayalı'nın oğludur. Yedi Eylül İlkokulu ve Kaya Aldoğan Lisesi'ndeki eğitiminden sonra 1982 yılında ODTÜ- Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.

Özer Kayalı, iş yaşamına 1984 yılında özel bir firmanın Şantiye Şefliği ve sonrasında Bölge Müdürlüğü görevi ile başladı. Kuşadası'ndaki iş yaşamına ise, 1987 yılında MET Mekanik Şirketi'nin ortağı ve genel müdürü olarak katıldı. 

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevler üstlenen Özer Kayalı, Kuşadası Makine Mühendisleri Odası Denetim Sorumlusu görevini üstlendi.

1989 yılında SHP'den Belediye Meclis Adaylığı ile siyasete adım attı.

Özer Kayalı, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde CHP Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Eylül 2004 - Temmuz 2005 yılları arasında CHP Kuşadası İlçe Saymanlığı yaptı.

Temmuz 2005'ten Ocak 2008'e kadar CHP İlçe Sekreterliği görevini yerine getirdi.

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'nda (KEGEV) 1990 yılında Mütevelli Heyeti Üyeliği'ne seçilen Kayalı, Vakıf Yönetim Kurulu üyeliği de yapmıştır.

2001 yılında başladığı Kuşadası Eğitim Hizmetleri A.Ş. "KEGEV Ü.Naci Akdoğan Koleji" yönetim kurulu üyeliğini yapmıştır.

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Meclis üyelikleriyle Kuşadası ticaret yaşamındaki en önemli örgütlenmede 11 yıl görev yapmıştır.

31 Mart yerel seçimleri için CHP Kuşadası Belediye Başkan aday adayı olan Kayalı 6 Şubat 2024 tarihinde CHP'den istifa etti. 

Özer Kayalı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Özer Kayalı; evli, 2 çocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir.