ÖTV değiştirme yetkisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilmesi, piyasaları heyecanlandırdı! ÖTV indirimi mi geliyor? Uzman isim resmen açıkladı!

Geçtiğimiz haftalarda duyurulmuş olan ÖTV değiştirme yetkisi düzenlemesi, piyasaları heyecanlandırdı. Yetkinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilmiş olmasının, ÖTV indirimi kararına etkisinin olup olmayacağı merak konusu oldu. İşte MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç’un konuya ilişkin yaptığı açıklamaların ayrıntıları…

ÖTV değiştirme yetkisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilmesi, piyasaları heyecanlandırdı! ÖTV indirimi mi geliyor? Uzman isim resmen açıkladı!

Artan otomobil fiyatlarından sonra oluşan ÖTV indirimi beklentisi, piyasaların karışmasına sebep oldu. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, bu beklentiye ve piyasaların durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ÖTV DEĞİŞTİRME YETKİSİ DÜZENLEME KARARI RESMEN DUYURULDU!

2022 yılına girilmesi ile birlikte devlet eli ile hizmete sunulan tüm başlıklarda birçok değişiklik yapıldı. Son olarak yapılan değişikliğin ise ÖTV ile ilişkili olduğu bildirildi.

Geride bıraktığımız ay içerisinde elektrikli otomobillerden alınacak olan ÖTV’lere ilişkin yeni bir düzenleme yapılmıştı. Togg’un piyasaya çıkışından önce yapılan bu düzenlemeden sonra ÖTV’ye ilişkin yeni bir karar daha alındı. Alınan karar göre ÖTV değiştirme yetkisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verildiği bildirildi.

Resmi Gazete’de yayınlanmış olan yeni karar kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni karar ile birlikte ÖTV ve matrahlarının üst ve alt sınırlarını 3 katına kadar arttırabilecek veya sıfıra kadar indirebilecek.

ÖTV DEĞİŞTİRME YETKİSİ KARARI İLE BİRLİKTE ÖTV İNDİRİMİ GELİR Mİ?

ÖTV değiştirme yetkisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilmesi, piyasaları heyecanlandırdı! ÖTV indirimi mi geliyor? Uzman isim resmen açıkladı! - Resim : 1

Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile birlikte yürürlüğe girmiş olan ÖTV değiştirme yetkisi değişikliği, bazı soruların ortaya çıkmasına sebep oldu. Tüketiciler, ÖTV ve matrahlarının değiştirilme yetkisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilmiş olmasının, ÖTV indirimini de beraberinde getirip getirmeyeceğini merak ediyorlar.

Piyasada oluşan ÖTV indirimi beklentisine ilişkin yeni açıklamalarda bulunan MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, bu beklentinin ikinci el otomobil piyasasını durdurma noktasına getirdiğini belirtti. Erkoç, açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti: “Maliyet artışlarının, döviz kurlarının dalgalı seyirlerinin ve arz- talep dengesinde yaşanan sıkıntıların sektörü olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz. Bu durum otomobil sahibi olmayı güçleştirdi.”

ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Tüketicilerde oluşan ÖTV indirimi beklentisine ilişkin açıklamalar yapmaya devam eden MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, şu ifadeleri kullandı: “Mevcut şartlar altında kısa vadede ÖTV indiriminin yapılmasını ve buna bağlı olarak da araç fiyatlarının düşmesini şu an için beklemiyoruz.”

Etiketler: Ötv, masfed