Otomotiv sanayisinden sonra, gecikmeler teknoloji sektörünü de vurdu! iPhone 14 bekleyenlerin gözleri yollarda kaldı! Apple, hemen açıklama yaptı!

Dünyanın teknoloji devi olan Apple, yeni modeli olan iPhone 14 için kullanıcılarına kötü bir haber verdi. Bir süredir tedarik sorununda sıkıntı yaşayan teknoloji sektöründen etkilenen Apple, iPhone 14’ün gecikebileceğini bildirdi.

Otomotiv sanayisinden sonra, gecikmeler teknoloji sektörünü de vurdu! iPhone 14 bekleyenlerin gözleri yollarda kaldı! Apple, hemen açıklama yaptı!

Geçtiğimiz aylarda başlayan tedarik sıkıntısının ardından Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın zirveye çıkardığı çip temin etme sorunu, ilk olarak etkilerini otomotiv sanayinde göstermiş ve araçların tesliminde dünyaca ünlü markalar gecikme yaşamaya başlamıştı. Aynı zamanda araçların fiyatını da yükselten bu iki küresel sorun, şimdilerde teknoloji markalarını ve telefon üretimlerini de etkilemeye başladı.

Pandemi döneminde tam kapasite çalışamayan ve tedarik zincirinde birtakım aksamalar yaşamaya başlamış olan teknoloji firmaları, 2022 yılında başlayan ve mobil telefon üretiminde de kullanılan çip kriziyle birlikte beklediğinden daha zor günler yaşar hale geldi. Dünyanın teknoloji devlerinden biri olan Apple’ı da vuran sektörel krizler, markanın bu yıl tanıttığı iPhone 14 model cep telefonlarında somut bir şekilde görülmeye başlandı.

APPLE, İPHONE 14 İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Otomotiv sanayisinden sonra, gecikmeler teknoloji sektörünü de vurdu! iPhone 14 bekleyenlerin gözleri yollarda kaldı! Apple, hemen açıklama yaptı! - Resim : 1

Çin’de yer alan fabrikasında bir süredir ‘kapasite’ sorunu yaşadığı konuşulan Apple’dan teknoloji tutkunlarını üzecek bir haber geldi. Eylül ayında lansmanı gerçekleşen iPhone 14 ve iPhone 14 Pro Max için seri üretime geçmiş olan Apple, şimdilerde gecikmeli teslimat sinyalleri vermeye başladı. Apple’dan gelen açıklamayla ise, verilen sinyallerin doğru algılandığı çok geçmeden ortaya çıktı.

2 Kasım 2022 tarihinde Foxconn tarafından işletilen ve dünyanın en büyük iPhone üretiminin yapıldığı fabrikanın bulunduğu bölgeyi yedi gün boyunca kilit altına alan Çin hükümeti, Apple’ın tedarik zincirini sıkıntıya soktu. Alınan önlemler kapsamında tedarik zincirinde problem yaşanabileceğini belirten Apple, “Covid-19 salgını boyunca yaptığımız gibi, tedarik zincirindeki çalışanların sağlığına ve güvenliğine öncelik veriyoruz. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerine yönelik güçlü talep görmeye devam ediyoruz. Ancak, müşteriler yeni ürünlerini almak için daha uzun bekleyecekler” açıklamasını yazılı olarak gerçekleştirdi.

APPLE’I ÇİN’DE ARAN COVİD-19 VAKALARI YAKTI

2019 yılının son ayında Çin’in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya hızla yayınlan Covid-19 ya da diğer adıyla koronavirüs, uzmanların uyardığı üzere, kasım ayının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte kapalı mekan aktivitelerinin artışının da etkisiyle yükselmeye başladı. Kasım ayında pik yapması beklenen Covid-19 konusunda ciddi önlemler alan Çin’de son bir haftada tüm önlemlere rağmen salgın vakalarında artışlar görülür hale geldi.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin sahibi olan Çin’in Covid-19 karşısında aldığı sert önlemler, ülkenin ekonomik hacmini olduğu gibi Apple’ın üretimini de etkiledi. Ekim ayında beklenmedik bir şekilde ihracat ve ithalatta daralma gören Çin, geçtiğimiz hafta vaka sayısının 5 bin 643 kişi daha artış göstermesinin ardından Apple’ın fabrikasının da yer aldığı Zhengzhou’yu karantinaya aldı. Böylelikle üretimi duran Apple fabrikasından tedarik aksaması nedeniyle gecikme açıklaması geldi.

Etiketler: apple, iPhone 14