Önce ÖTV matrahı düzenlemesi geldi! Şimdi de Türkiye İş Bankası’nın taşıt kredisi kampanyası başladı! Faizler yüzde 2,05’e kadar geriledi

Taşıt alacak vatandaşların sıklıkla yararlandığı bankaların taşıt kredilerinde müjdeli haber Türkiye İş Bankası’ndan geldi. Taşıt kredisi faiz oranlarını düşüren Türkiye İş Bankası, araç bedelini yüzde 70’ine kadar finanse edebileceğini duyurdu.

Önce ÖTV matrahı düzenlemesi geldi! Şimdi de Türkiye İş Bankası’nın taşıt kredisi kampanyası başladı! Faizler yüzde 2,05’e kadar geriledi

Son zamanlarda artan fiyatlar nedeniyle hem sıfır hem de ikinci el araç piyasasından hızla uzaklaşan vatandaşların imdadına bankaların taşıt kredileri yetişmeye başladı. Araç değerinin yüzde 70’ine kadar belirli şartlar dahilinde finansman sağlayan bankalardan biri olan Türkiye İş Bankası ise, daha avantajlı bir taşıt kredisi kullandırmak için harekete geçti. Türkiye İş Bankası, taşıt kredilerinde faiz oranlarını düşürdüğü gibi geri ödemeleri de esnetti.

Hem sıfır hem de ikinci el araçlar için finansman desteği sunan Türkiye İş Bankası, dileyene ipotekli; dileyene ise kefil olma şartıyla taşıt kredisi kullanımı sunmaya başladı. Bu kapsamda kasım ayı itibariyle taşıt kredisi faiz oranlarını aşağıya çeken Türkiye İş Bankası, taşıt kredisinde güncel aradığı şartları ve başvuru için gerekli olan tüm belgeleri, geçtiğimiz gün yazılı olarak gerçekleştirdiği duyuru ile kamuoyuna bildirdi.

TÜRKİYE İŞ BANKASI’NDAN ARAÇ BEDELİNİN YÜZDE 70’İNE KADAR FİNANSE SÖZÜ

Önce ÖTV matrahı düzenlemesi geldi! Şimdi de Türkiye İş Bankası’nın taşıt kredisi kampanyası başladı! Faizler yüzde 2,05’e kadar geriledi - Resim : 1

Sıfır kilometre araçlarda nihai fatura bedelini; ikinci el araçlarda ise kasko bedelini baz almak kaydıyla finansman desteği sunan Türkiye İş Bankası, aracın değerine göre değişmekle birlikte araç değerinin yüzde 70’ine kadar kredi kullanımını sağlayacağını açıkladı. Bu kapsamda sunacağı kredi ile araç bedeli arasındaki ilişkiye dair de bilgi veren Türkiye İş Bankası, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“0 - 400.000 TL aralığında olan için azami %70’i, 400.000,01 - 800.000 TL aralığında olanlar için azami %50’si, 800.000,01 - 1.200.000 TL aralığında olanlar için azami %30’u, 1.200.000,01 - 2.000.000 TL aralığında olanlar için azami %20’si kadar taşıt kredisi kullandırılabilmektedir.”

TÜRKİYE İŞ BANKASI’NDAN DÜŞÜK TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANI GELDİ

Başvuru sahibi ve kefiller için gerekli olan belgeleri gerçekleştirdiği duyuru ile açıklayan Türkiye İş Bankası, bu kapsamda nüfus cüzdanının aslı ile fotokopisinin yanı sıra gelir belgesi ve sıfır araçlar için proforma faturası ile ikinci el araçlar için motorlu araç tescil ve trafik belgesi isteyeceğini açıkladı. Öte yandan Türkiye İş Bankası, güncel taşıt kredisi faiz oranlarını da duyurdu.

Taşıt kredilerinde faiz oranlarını aşağıya çekmiş olan Türkiye İş Bankası, faizlerin yüzde 2,05’ten başlayacağını belirtti. Aynı zamanda 48 aya kadar geri ödeme planı oluşturabilen Türkiye İş Bankası, kişiye özel ödeme planları olmasıyla da avantajlarını artırdı.