Ömer Fuat Günday kimdir? Ö. Fuat Günday aslen nereli, kaç yaşında?

Ömer Fuat Günday AK Parti'de Şişli İlçe Başkanlığı yanı sıra İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği ve 2. Bölge Milletvekili adayı olarak görevlerde bulundu. AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı olarak da adı geçen Ömer Fuat Günday kimdir? Ömer Fuat Günday aslen nereli, kaç yaşında? merak edilmektedir. Ömer Fuat Günday hakkında detaylar Ömer Fuat Günday kimdir biyografi içeriği ile bilgilerinize sunulmuştur.

Ömer Fuat Günday kimdir? Ö. Fuat Günday aslen nereli, kaç yaşında?

Ömer Fuat Günday’ın adı AK Parti Şişli Belediye Başkan Adaylığı için geçti ama aday gösterilmedi. Peki, Ömer Fuat Günday kimdir? Ömer Fuat Günday aslen nereli? Ömer Fuat Günday kaç yaşında? Ömer Fuat Günday ne iş yapıyor? şeklindeki sorular akıllarda belirliyor. Gelin Ömer Fuat Günday kimdir hakkında detayları hep birlikte edinelim… 

Ömer Fuat Günday kimdir?

Ömer Fuat Günday, 15 Eylül 1969 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Erzincanlı olan Günday, Kemaliye'nin Kabataş köyündendir. 

Ömer Fuat Günday, ilk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı.

Milli Gençlik Vakfı (MGV) Beyoğlu İlçe Başkanlığı ve İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Ömer Fuat Günday, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Kurucu İl Başkanı olarak görev yapmıştır. 

Sütlüce Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuştur. 

08 Şubat 2015 tarihinde yapılan AK Parti İstanbul 5. Olağan Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. AK Parti İstanbul 2. Bölge Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Ömer Fuat Günday, 12 Ağustos 2015 yılında AK Parti Şişli İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. dönem Şişli İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Günday'ın adı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Şişli Belediye Başkan Adayı olarak geçti ama aday gösterilmedi.

Ömer Fuat Günday, 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul 2. Bölge 20. Sıra Milletvekili Adayı oldu. 

Günday'ın adı 31 Mart 2024 yerel seçimleri için AK Parti'nin Şişli Belediye Başkan Adayı olarak geçti ancak aday gösterilmemiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinde 15 yıl yöneticilik yapan Ömer Fuat Günday, inşaat ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren firmada iş hayatına devam ediyor.

Ömer Fuat Günday evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Günday, İngilizce bilmektedir.