Olcay Kılavuz’un, MHP’deki Danışmanlık Görevine Son Verildi

Son Dakika Haberleri: Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada adı geçen Olcay Kılavuz’un, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için yürüttüğü danışmanlık görevine son verildi.

Olcay Kılavuz’un, MHP’deki Danışmanlık Görevine Son Verildi

Son Dakika Haberleri: Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada o dönem Mersin Milletvekili olan Olcay Kılavuz’un da adı geçiyordu. 14 Mayıs 2023 seçimleri sonrası milletvekilliği sona eren Olcay Kılavuz, 27 Ekim 2023’te ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM danışmanı olmuştu.

Olcay Kılavuz’un MHP Grup Danışmanlığı Görevine Son Verildi

Halktv'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Kılavuz’un gündem olan açıklamaları Devlet Bahçeli'yi kızdırdı. MHP’nin Meclis’teki Grup Danışmanlığını yapan Olcay Kılavuz’un görevine son verildi. 

Görevden Alma Yerlikaya Görüşmesi Sonrası Gerçekleşti

Görevden alma, talimatı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya - Devlet Bahçeli görüşmesinin akabinde gerçekleşti.

Olcay Kılavuz’un, MHP’deki Danışmanlık Görevine Son Verildi - Resim : 1
Olcay Kılavuz - Sinan Ateş

Ne İçinde Olabiliriz, Ne De Böyle Bir Şey İsteriz

Sinan Ateş'ten önceki Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, aylar sonra geçtiğimiz günlerde Halk TV'den Seyhan Avşar'a konuşmuştu. Kılavuz, "Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle Ülkü Ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça" demişti. 

Tolgahan Demirbaş İddialarını Reddetmişti

Olcay Kılavuz, "Sinan Ateş cinayetinin tetikçisini kaçıran Tolgahan Demirbaş sizin evinizden çıkmadı mı? Cinayetten sonra sizi aramadı mı?" şeklindeki soruna ise "Bunların hepsi yalandan ibaret. Öyle bir şey yok. Suçlu biriyle, suça bulaşmış biriyle temas kurar mısınız? Sinan Ateş için adaletin tecelli etmesini herkesten çok ben isterim. Alnımız ak, başımız dik. Ben kahroluyorum. Ölümden ağır geliyor. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm" yanıtı vermişti.

Olcay Kılavuz’un Ülkü Ocakları Geçmişi

Olcay Kılavuz, 9 Aralık 2012’de Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’na atandı. 2018 Genel Seçimleri’nde MHP Mersin Milletvekili seçilen Kılavuz, 31 Aralık 2018’de Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini bıraktı. 2023 Genel Seçimleri’nde Mersin’den dördüncü sırada aday gösterilen Kılavuz, yeniden milletvekili seçilemedi. Kılavuz, 27 Ekim 2023’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM danışmanlığını yapmaya başladı.

Olcay Kılavuz Hakkındaki Sinan Ateş İddiası Ne?

Eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın, Sinan Ateş cinayeti nedeniyle 6 Ocak’ta Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alındığı iddia edildi.

İddiaya göre, Demirbaş’ın Kılavuz’un evinden gözaltına alındığına ilişkin tutanak kayboldu ve bu nedenle savcılık Kılavuz hakkında bir işlem yapamadı. Polislere kapıyı Kılavuz’un açtığı ve “Siz gidin, sahibiniz gelsin” diyerek gözaltı işlemine direndiği ve daha sonra ekipte yer alan bir polis memurunun da tayininin çıkarıldığı iddia edildi.

Sinan Ateş Soruşturmasının “Şüphelileri” Arasına Girmişti

Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada, cinayet sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkaran Tolgahan Demirbaş’ı zaman zaman kullandığı, eve aldığı ve polis baskını sırasında yanında olduğu ortaya çıkan Kılavuz, ekim ayında soruşturmanın “şüphelileri” arasına girmişti. 

 

Çok Okunanlar