Okullarda tatil değişikliği! MEB’den son dakika açıklaması: İşte yeni ara tatil tarihleri

Okullarda sürpriz tatil kararı! MEB’in 4 gün okul 3 gün tatil düzenlemesi henüz kesinleşmedi ama öğretmenlerin tatili kesinleşti! MEB son dakika duyurusu bekleniyordu ara tatil açıklaması geldi. Okullarda ilk ders zili çalan milyonlarca öğrenci ve öğretmen, okulun ilk günlerinde sürpriz bir tatil müjdesi aldı.

Okullarda tatil değişikliği! MEB’den son dakika açıklaması: İşte yeni ara tatil tarihleri

Okullarda tatil sürprizi! MEB’in 4 gün okul 3 gün tatil planı beklenirken öğretmenlerden grev kararı! Ara tatil tarihleri de açıklandı - 2023 - 2024 eğitim öğretim yılına bugün başlayan milyonlarca öğrenci ve öğretmen, okulun ilk gününde sürpriz bir tatil haberiyle sarsıldı.

Avrupa ülkelerinde uygulanan 4 gün okul 3 gün tatil modeli ülkemizde de gündeme gelmiş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde yaptığı açıklama sonrası Cuma gününün resmi tatil olacağı iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak bu iddialar doğrulanmadı ve her iki düzenleme de hayata geçmedi.

ÖĞRETMENLERDEN GREV KARARI! 24 KASIM’DA OKULLAR TATİL!

Bugün okullarda ilk ders zili çalan milyonlarca öğrenci ve öğretmen, okulun ilk gününde sürpriz bir tatil müjdesi aldı. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbey, yaptığı açıklamada “15 Eylül ve 15 Ekim’de maaş kadrolarımızla birlikte alanda olacağız. Kasım ayında bölgesel eylemler yapacağız. Van, Tekirdağ, Aydın, Ordu, Kocaeli, Konya’da eylem yapacağız. Son olarak 24 Kasım’da ‘Dünyada başöğretmen unvanına sahip tek lider Mustafa Kemal’e saygıyla anarak başöğretmenimizi anıyoruz. Göstermelik kutlamalara katılmıyoruz. Hakkımızı arıyoruz’ sloganıyla iş bırakacağız. 25 Kasım’da da büyük Ankara buluşmasını tüm eğitim çalışanlarıyla birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. Böylece 24 Kasım tarihinde öğretmenlerin okullara gitmeyecekleri ve Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacakları duyuruldu.

Okullarda tatil değişikliği! MEB’den son dakika açıklaması: İşte yeni ara tatil tarihleri - Resim : 1

2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TATİL TAKVİMİ

1.dönem ara tatili: 13-17 Kasım 2023

Yarıyıl tatili: 22 Ocak – 2 Şubat 2024

2.dönem başlangıcı: 5 Şubat 2024

2.dönem ara tatili: 8-12 Nisan 2024

Eğitim öğretim yılı kapanışı: 14 Haziran 2024

Öğrenci ve öğretmenler için ilk ders zili ise bugün çaldı. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını, öğretmen ve velilerimize ise kolaylıklar dileriz…YENİ

Etiketler: okul, öğrenci, ara tatil