Okullar 11 Eylül’de açılıyor flaş karar MEB’den geldi: MEB’den okulların açılmasına sayılı günler kala derslerde değişiklik kararı

11 Eylül’de açılacak olan okullar için MEB, derslerle ilgili çok önemli bir karar aldı. 2023-2024 Eğitim - Öğretim yılında ders programları tamamen değişecek. MEB, yeni ders programlarının öğrencilerin çağa uyum sağlamasına ve yeteneklerini geliştirmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Okullar 11 Eylül’de açılıyor flaş karar MEB’den geldi: MEB’den okulların açılmasına sayılı günler kala derslerde değişiklik kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in kararları her gün duyurulmaya başlanırken okullarda önemli değişiklikler olacağı ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir duyuru yapılarak duyuruda okullarda değişiklik olacağı ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin 'beyaz önlük' giyme zorunluluğu getirilmesinin yanında şimdi yeni karar ders değişikliği olduğu bildirildi.

SAYISI ARTACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanacak haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yapıldığı ifade edilerek abancı dillerle ilgili seçmeli derslerin kaldırıldığı belirtilerek sanat ve sporla ilgili seçmeleri derslerin daraltıldığı paylaşıldı. Bu noktada alınan karar kapsamında Avaz Türk'ün aktardıklarına göre okullarda ilkokul ve ortaokulda din derslerinin sayısının artırıldığı bildirildi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yeni haftalık ders çizelgesi yayımlandığı belirtilerek çizelge doğrultusunda ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldığı belirtilerek tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlanabileceği paylaşıldı. Bununla beraber din derslerinin de 16 saate çıkabileceği ifade edildi.

ÇİZELGEDE YER ALMAYACAK

Liselerde sekiz saat olan zorunlu din dersine dört saat seçmeli zorunlu, dört saat de tercihe bağlı seçmeli ders eklendiği vurgulanarak haftalık ders çizelgelerinde en çarpıcı değişiklik Anadolu liselerinde yaşanacağı ve Anadolu liselerinde yabancı seçmeli dersler olmayacağı bildirildi.

Tüm bunlarla beraber 2022-2023 eğitim öğretim döneminde seçmeli ders olarak çizelgede de yer alan güzel sanatlar dersleri 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer almayacağı da vurgulandı.