Öğretmenlere Duyuruldu: Maaş Farkları O Tarihten Sonra Hesaplara Yatacak!

Temmuz ayının başında yapılan enflasyon açıklaması ile birlikte, yılın ikinci 6 aylık periyotlarında alacakları zamlı maaşları öğrenen öğretmenler, 14 günlük maaş farklarının ne zaman yatacağını araştırmaya başladılar. İşte memur maaşı zamlarına ve öğretmenlerin sorularının cevaplarına ilişkin ayrıntılar…

Öğretmenlere Duyuruldu: Maaş Farkları O Tarihten Sonra Hesaplara Yatacak!

Temmuz ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda, yılın ikinci 6 aylık periyotunda alacakları zamlı maaşları öğrenen memurlar, 14 günlük maaş farklarının hesaplarına ne zaman aktarılacağını sıklık ile sorgulamaya başladılar.

Öğretmen Maaşları Ne Kadar Zamlandı?

Türkiye İstatistik Kurumu herkes tarafından merak ile beklenen açıklamasını 4 Temmuz Pazartesi günü yaptı. 6 aylık enflasyon verisi doğrultusunda maaş zamlarının açıklanmasını bekleyen memurlar ve emekliler, kamu kurumu tarafından yapılan açıklamaları pür dikkat dinlediler.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 4 Temmuz tarihinde yapmış olduğu açıklama doğrultusunda haziran ayı enflasyon artışı yüzde 4,98 olarak duyuruldu. Bu duyuru ile birlikte tamamlanmış olan 6 aylık enflasyon verisi neticesinde memur maaşlarına yüzde 41,69, emekli maaşı samlarına ise yüzde 42,35 oranında zam yapılmasına karar verildi.

Öğretmen Maaşları Ne Kadar Oldu?

Öğretmenlere Duyuruldu: Maaş Farkları O Tarihten Sonra Hesaplara Yatacak! - Resim : 1

Ocak ayında açıklanan enflasyon doğrultusunda maaşlarına aldıkları zam oranı belirlenen öğretmenlerin, yılın ilk 6 ayında 8 bin 668 TL tutarında maaş ödemesi almalarına karar verilmişti. Yapılan son zam açıklamasından sonra ise öğretmen aylıkları 12 bin 282 TL’ye yükseldi.

Öğretmenlerin Maaş Farkları Ne Zaman Hesaplara Aktarılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda tüm memurların hesaplarına Kurban Bayramı öncesinde zamlı maaşları yatırıldı. Bu kapsamda öğretmenler de zamlı maaşlarını 8 Temmuz Cuma günü almış oldular. 14 günlük maaş farklarının ne zaman yatırılacağı ise merak konusu oldu.

14 günlük maaş farklarının hesaplara ne zaman aktarılacağı gizemini koruyor olsa da gelen bilgilere göre Muhasebat Genel Müdürlüğü sistemi mesai başlangıcı olan 18 Temmuz tarihinde açacak olsa da farkların yatması birkaç günü bulacak. İşlemlerin uzun sürmesi sebebi ile sarkabilecek olan ödemelerin, en geç önümüzdeki hafta içerisinde muhataplarına ulaştırılacağı tahmin ediliyor.

Etiketler: öğretmen, maaş