Öğrencileri Sevinçten Çılgına Çeviren Eğitimde Reform Kararı: Artık Haftada 4 Gün Okul 3 Gün Tatil Ne Zaman Başlıyor

MEB’den öğrencilere büyük müjde geldi. Tarihi karar verildi, okullarda eğitim sistemi sil baştan değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ülkemizdeki öğrencilere büyük müjdeyi duyurdu. Eğitim sistemi için tarihi bir karar alındı ve okullarda eğitim sistemi sil baştan değişiyor. Hafta sonu tatili artık 3 güne çıkarılıyor ve öğrencilere daha uzun süreli dinlenme imkanı sağlanıyor. Eğitimde Finlandiya modeline geçme kararı alan MEB, öğrencileri sevindirecek bu son dakika gelişmesini 81 ile duyurdu.

Öğrencileri Sevinçten Çılgına Çeviren Eğitimde Reform Kararı: Artık Haftada 4 Gün Okul 3 Gün Tatil Ne Zaman Başlıyor

MEB, eğitim sisteminde gerçekleştireceği büyük reformla birlikte, Avrupa ülkelerinin de başarıyla uyguladığı Finlandiya modeline geçiş yapacak. Yeni eğitim modeline göre ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri haftada 4 gün okula gidecek ve 3 gün boyunca hafta sonu tatili yapacaklar. Avrupa ülkelerinde uygulanan bu modele göre eğitimin daha verimli hale geldiği belirtiliyor.

Öğrencileri Sevinçten Çılgına Çeviren Eğitimde Reform Kararı: Artık Haftada 4 Gün Okul 3 Gün Tatil Ne Zaman Başlıyor - Resim : 1

MEB’DEN EĞİTİM SİSTEMİNE BÜYÜK REFORM

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması geldi. MEB, eğitim sisteminde büyük bir reform hazırlığı içine girdi. Yeni sistemde okullarda eğitim süresi sil baştan değişiyor. Son yıllarda birçok Avrupa ülkesinin de geçtiği Finlandiya modeli eğitime göre öğrenciler haftada 4 gün okula gidiyor 3 günde hafta sonu tatili yapıyor. Avrupa ülkeleri bu şekilde eğitimin çok daha verimli olduğu kanısına vardı. Milli Eğitim Bakanlığı da buradan yola çıkarak harekete geçti.

PİLOT BÖLGE SEÇİLECEK

Alınan son bilgilere göre eğitim sistemi değişmeden önce Milli Eğitim Bakanlığı bir pilot bölge seçecek ve yeni uygulamayı bu bölgelerde gerçekleştirmeye başlayacak. Özellikle deprem bölgesinde böyle bir uygulamaya geçileceği tahmin ediliyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde uygulamanın Türkiye geneline yayılacağı da tahminler arasında yer alıyor.

2023 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Peki bu yıl Okullar ne zaman açılacak? 2023 2024 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Geçtiğimiz günlerde yeni eğitim öğretim yılı takvimi yayınlandı. Buna göre okullar 11 Eylül tarihinde açılıyor. Yani öğrenciler Eylül ayı itibariyle ders başı yapacak.

Öğrencileri Sevinçten Çılgına Çeviren Eğitimde Reform Kararı: Artık Haftada 4 Gün Okul 3 Gün Tatil Ne Zaman Başlıyor - Resim : 4

MEB, yeni eğitim sisteminin uygulamaya geçmeden önce bir pilot bölge belirleyecek ve bu bölgelerde deneme sürecine başlayacak. Özellikle deprem bölgesinde bu yeni uygulamaya geçileceği tahmin ediliyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde ise yeni eğitim modelinin tüm Türkiye geneline yayılacağı öngörülüyor.

Öğrencilerin merakla beklediği diğer bir konu ise 2023 okullarının ne zaman açılacağıydı. MEB, yeni eğitim öğretim yılı takvimini geçtiğimiz günlerde açıkladı. Buna göre, okullar 11 Eylül tarihinde açılacak ve öğrenciler Eylül ayı itibariyle ders başı yapacaklar.


Bu tarihi kararla birlikte Türkiye'deki eğitim sistemi önemli bir değişim yaşarken, öğrencilere daha esnek bir eğitim programı sunulması hedefleniyor. Finlandiya modeline geçişle birlikte öğrencilerin öğrenme motivasyonunun artması ve eğitim başarısının yükselmesi bekleniyor.

MEB yetkilileri, yeni eğitim modelinin öğrenci ve öğretmenler üzerindeki etkilerini yakından takip edeceklerini ve gerekli düzenlemeleri yapacaklarını belirtiyor. Ayrıca, velilerin ve diğer paydaşların geri bildirimlerine de önem verilecek ve sürecin en verimli şekilde yönetilmesi için çalışmalar yapılacak.

Eğitimde gerçekleşen bu tarihi değişim, öğrencilerin eğitim hayatında önemli bir dönüm noktası olarak tarihe geçecek ve eğitim kalitesinin artmasıyla ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak. Öğrenci ve veliler, yeni eğitim modelinin hayırlı olmasını dilerken, MEB yetkilileri de eğitimdeki başarıyı sürekli iyileştirmek için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini vurguluyor

Etiketler: tatil, meb