O kuruyemişi sakın bu şekilde yemeyin: Kanser oluşumuna davetiye çıkarıyor.. Hep aynı hata yapılıyor.. Çok riskli!

Bazı gıda ürünlerinin masum görünen yapısı, yanlış tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle kuruyemişler gibi sıkça tüketilen gıdaların doğru şekilde işlenmesi büyük önem taşır. Bir örnek olarak, bazı kuruyemiş türleri, yanlış işlemden geçirildiğinde insan sağlığı için ciddi bir tehlike oluşturabilir. Özellikle aflatoksin adı verilen zararlı maddelerin, bu kuruyemişlerde oluşması kanserli hücrelere yol açabilir. İşte detaylar..

O kuruyemişi sakın bu şekilde yemeyin: Kanser oluşumuna davetiye çıkarıyor.. Hep aynı hata yapılıyor.. Çok riskli!

Kesinlikle doğru. Sağlıklı bir yaşam için beslenme büyük önem taşır. İçerikleri temiz, doğal ve besleyici gıdalar tüketmek, vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini almasını sağlar ve uzun dönemde sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır.

 

Bazı gıda ürünleri kısa süre içinde kanserli hücre üretirken insan sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, kanser hastalıklara zemin hazırlayan zararlı gıda ürünlerinden uzak durulması uyarısında bulunuyor.

O kuruyemişi sakın bu şekilde yemeyin: Kanser oluşumuna davetiye çıkarıyor.. Hep aynı hata yapılıyor.. Çok riskli! - Resim : 2

MİKRODALGADA MISIR PATLATMAK ZARARLI MI?

Mikrodalga içerisinde patlatılan mısır, direkt olarak kansere davetiye çıkarıyor. Patlamış mısırın mikrodalgada patlatılması insan sağlığı açısından son derece olumsuz etkiler oluşturuyor.

 Çoğu mikrodalga torbası, çeşitli sağlık problemleriyle ilişkilendirilen olan Perflorooktanoik Asit (PFOA) adı verilen bir kimyasal ile kaplanmıştır. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, düşük doğum ağırlığı ve tiroidlerle ilgili problemler perflorooktanoik asit ile ilişkilendirilen sağlık problemlerinden bazılarıdır.

O kuruyemişi sakın bu şekilde yemeyin: Kanser oluşumuna davetiye çıkarıyor.. Hep aynı hata yapılıyor.. Çok riskli! - Resim : 3

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR NEDEN ZARARLI?

Mikrodalga fırınlar için hazırlanmış patlamış mısır paketleri ayrıca diasetil içerebilir. Diasetil, yapay tereyağı aromasında bulunan bir kimyasaldır.

 

Her ne kadar insanlar için risk açıkça tanımlanmamış olsa da, hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gösteriyor ki, diasetil solunduğunda, solunum yollarına zarar verebilir ve akciğer hastalıklarına neden olabilir.