Nöbetçi eczaneler online takip sistemi uygulamasına geçiyor! Online sorgu ile en yakındaki nöbetçi eczane cepte!

Sağlık Bakanlığı tarafından nöbetçi eczane düzenlemesine yönelik yeni bir hamle yapıldı. Türk Eczacıları Birliği tarafından net olarak belirlenen ve il Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylanan nöbetçi eczaneler artık e-devlet sistemi üzerinden takip edilebilecek. Konunun detayları haberimizde…

Nöbetçi eczaneler online takip sistemi uygulamasına geçiyor! Online sorgu ile en yakındaki nöbetçi eczane cepte!

Türkiye genelinde tüm nöbetçi eczanelerin tek bir platformda online olarak takip edilebilmesi için e-devlet sistemi devreye girdi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından başlatılan bu yenilik ile beraber nöbetçi eczanelere erişmek daha kolay hale gelecek. Nöbetçi eczane sorgulama hizmeti e-devlet platformu üzerinden sağlanabilir. Eczanelerin hizmete kapalı olduğu günlerde bulunulan ilçedeki nöbetçi eczaneye erişebilmek bu sayede daha hızlı ve kolay hale geliyor.

ONLİNE SORGU İLE EN YAKINDAKİ ECZANE BULUNACAK!

Nöbetçi eczaneler online takip sistemi uygulamasına geçiyor! Online sorgu ile en yakındaki nöbetçi eczane cepte! - Resim : 1

Uygulamanın hedefinde tüm nöbetçi eczanelere tek bir platform üzerinden erişebilmek yer alıyor. En yakındaki eczaneye giderek ilan üzerinden nöbetçi eczaneleri oluşturulmuş basit krokilerle bulmaya çalışmak artık son buluyor. Bu sayede özellikle acil durumda ulaşılabilecek olan tüm nöbetçi eczaneler online ortamdan GPS özellikli konum bilgisi ile takip edilebilir. Bu yenilik özellikle acil durumlarda yaşlı hastaların ilaç gereksinimini karşılamakta fayda sunacak.

ONLİNE NÖBETÇİ ECZANE NASIL BULUNUR?

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen ve Türk Eczacılar Birliği tarafından da bildirilen nöbetçi eczanelerin listesi, adres bilgileri ve konum özellikleri ile beraber e-devlet üzerinden incelenebilecek. Uygulamaya erişmek isteyenler e-devlet platformu üzerinde yer alan "yeni eklenen hizmetler" bölümü aracılığı ile ulaşabilir.

NÖBETÇİ ECZANE SORGULAMASI HİZMETİNE HIZLI ERİŞİM

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu nöbetçi eczane sorgulama hizmeti ile e-devlet uygulaması üzerinden arama motoruna girildiği anda görülebilir. Türkiye'deki tüm nöbetçi eczanelere tek bir sayfa üzerinden erişilebilecek. Bu alana daha kısa sürede erişim sağlamak isteyenler sayfa içerisindeyken uygulamayı 'Favorilere Ekle" özelliğini kullanarak tek tıkla erişim sağlayabilecek.

İsteyenler cep telefonuna indirdikleri e-devlet uygulaması ile de kısa sürede inceleme yapabilir. Tüm bu aşamaları gerçekleştirebilmek için kişinin e-devlet sistemi üzerinde hesap kaydı ve oluşturulmuş özel şifrenin bilinmesi gerekiyor. Kullanıcı adı ve şifre ile sisteme kısa sürede giriş yapılabilir.

Etiketler: eczane, online takip