Netflix Aradığı Reklam Ortaklığını Microsoft’ta Buldu!

Dünya genelinde özellikle pandemi dönemi müthiş bir yaygınlık kazanan Netflix, yaklaşan reklam destekli katmanı için sonunda bir ortak buldu. Netflix yaptığı açıklamada, Microsoft ile birlikte çalışmayı planladığını duyurdu.

Netflix Aradığı Reklam Ortaklığını Microsoft’ta Buldu!

Dijital içerik platformu Netflix uzun yıllardır dünya genelinde kullanıcıları ile buluşuyor ancak platform, özellikle kapanma kararlarının alındığı 2020 döneminde sınırlarını ciddi ölçülerde genişletmeyi başardı. 2021 yılı itibariyle kullanıcı sayısında kayıplar yaşayan ve geçtiğimiz aylarda ciddi oranlarda zarar eden Netflix, bir süredir reklam destekli katman için arayış halindeydi. Geçtiğimiz ay The Wall Street Journal, Google ve Comcast’in Netflix platformunun reklam destekli bir katman oluşturmasına yardımcı olmak için önde gelen adaylar arasında yer aldığını yazmıştı. Ancak Netflix bu firmalarla değil, Microsoft ile anlaşma sağladığını açıkladı.

Netflix’ten Gelen Açıklamalar

Netflix Aradığı Reklam Ortaklığını Microsoft’ta Buldu! - Resim : 1

Netflix tarafından yapılan açıklamada, Microsoft ile çalışma planlandığı duyurulurken, Microsoft tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde de Netflix’e teknolojik ve satış uzmanlığı sağlanacağı belirtildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Netflix Operasyon Direktörü Greg Peters “Microsoft hem teknoloji hem de satış tarafında zaman içerisinde yenilik yapma esnekliğinin yanı sıra üyelerimiz için güçlü gizlilik korumaları sundu” ifadelerine yer verdi. Öte yandan Netflix’in eş CEO’su Reed Hasting ise Nisan ayında şirketin daha uygun fiyatlı abonelik planlarını açıklayan ilk kişi olmuştu. Ayrıca tüm bunlarla birlikte platform, video akış servisinin 2022 yılının ilk çeyreğinde 200 bin abone kaybetti.

2 Milyon Abone Kaybedeceği Öngörülüyor

Netflix eş CEO’su Reed Hasting öte yandan önümüzdeki bir ya da iki yıl içerisinde yeni abonelik planları üzerinde sürdürdükleri çalışmaları tamamlayacaklarını da dile getirmişti. Bununla birlikte Netflix şirketinin 2022 yılı ikinci çeyrek bilançosu da önümüzdeki hafta Salı günü (TSİ 19 Temmuz) açıklanacak. Şirketin son 3 aylık süreçte 2 milyona yakın abone kaybettiği söylentileri gündeme gelen iddialar arasında yer alıyor. Şirket, yılın ilk çeyreğinde de çok ciddi sayıda abone kaybetmişti. İkinci çeyrek için bahsi geçen abone kaybı iddialarının kaynağını ise Rusya’daki aboneler oluşturuyor. Zira Netflix, Rusya’daki faaliyetlerini Ukrayna savaşından dolayı noktalamıştı.

Etiketler: netflix