Nefis bulgurlu patlıcan yemeği sofralarınızda bayram havası yaratacak! İşte hem pratik hem lezzetli bulgurlu patlıcan tarifi

Bulgurlu patlıcan yemeği, uzun yıllardır şeflerin restoranlarında hazırladıkları özel tariflerin başında yer alıyordu. Fakat şimdilere bu lezzetli yemek, ortaya çıkan malzeme ve yapım detaylarıyla tüm hanımların mutfaklarına girmeye başladı. İşte, lezzetli ve pratik nefis bulgurlu patlıcan yemeği tarifine dair merak edilen tüm detaylar.

Nefis bulgurlu patlıcan yemeği sofralarınızda bayram havası yaratacak! İşte hem pratik hem lezzetli bulgurlu patlıcan tarifi

Patlıcan yemekleri, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında gösterilirken hanımların da pişirmeyi en çok tercih ettikleri yemekler arasında yer almaktadır. Yıllardır kıymalı veya köfteli olarak yapılan patlıcan yemeği, şimdilerde bulgurla birlikte sofraları şenlendirmeye devam ediyor.

Ünlü şefler tarafından sır gibi saklanan nefis bulgurlu patlıcan tarifi, şimdilerde milyonlarca hanımın mutfağına girmiş durumda. Bu tarif, komşularınızı imrendirirken herkesin sizden bir tabak daha yemek istemesine neden olacak. İşte, kaynana çatlatan nefis bulgurlu patlıcan yemeği tarifine dair merak edilen her şey ve detaylı yapım aşaması.

Nefis bulgurlu patlıcan yemeği için gereken malzemeler nelerdir?

·         Sıvı Yağ (3 yemek kaşığı)

·         Soğan (1 adet)

·         Sarımsak (2 diş)

·         Yeşil Biber (1 adet)

·         Patlıcan (2 adet)

·         Salça (1 yemek kaşığı)

·         Bulgur (3 yemek kaşığı)

Nefis bulgurlu patlıcan yemeği sofralarınızda bayram havası yaratacak! İşte hem pratik hem lezzetli bulgurlu patlıcan tarifi - Resim : 1

Nefis bulgurlu patlıcan yemeği nasıl yapılır?

·         Tarifimize başlamadan önce patlıcanlarımızı çizgili olacak şekilde soymaya başlıyoruz. Daha sonra küp şeklinde doğrayarak acı tadının ortadan kalkması için bir süre tuzlu suyun içerisinde bekletiyoruz.

·         Ardından soğanlarımızı, sarımsağımızı ve biberlerimizi uygun bir kabın içerisinde küçük parçalar halinde doğrayarak sıvı yağda iyice kavurmaya başlıyoruz.

·         Malzemelerimizi iyice kavrulduktan sonra karışım içerisinde küp halinde doğradığımız patlıcanları da ekleyerek hepsini bir arada birkaç dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.

·         Kavrulan karışımımıza tarifte yazdığı kadarıyla salçamızı da ekliyoruz ve iyice pişene kadar birkaç dakika boyunca karıştırıyoruz. Bu noktada malzemelerin tavaya yapışmaması için tavada sürekli karıştırma işlemi yapmaya özen gösteriyoruz.

·         Karıştırma işlemi bittikten sonra bulgurlu patlıcan yemeğimizi yapabilmek için 3 yemek kaşığı kadar bulguru da karışımın içerisine ekliyoruz.

·         Bulgurlu patlıcan yemeğimizin üzerine malzemeleri geçecek kadar su eklemesi yapıyoruz ve yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.

·         Patlıcanların yumuşamasının ardından tadına bakarak ocağımızı kapatıyoruz. Bu noktada yemeğimiz servise hazır hale gelmiş demektir. Şimdiden afiyet olsun.

Nefis bulgurlu patlıcan yemeği sofralarınızda bayram havası yaratacak! İşte hem pratik hem lezzetli bulgurlu patlıcan tarifi - Resim : 2Nefis bulgurlu patlıcan yemeği sofralarınızda bayram havası yaratacak! İşte hem pratik hem lezzetli bulgurlu patlıcan tarifi - Resim : 3

Etiketler: yemek tarifleri