NASA, En Gelişmiş Teleskop ile Çekilmiş Olan Görüntüleri Paylaştı! Yeni Yaşam Ortamları...

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) şimdiye kadar üretilmiş ve kullanılmış olan en büyük ve en gelişmiş teleskop ile çekilen fotoğrafları paylaştı. Görüntülerin netliği ve görüntülerde yer alan gaz kütleleri, bilim severleri heyecanlandırdı. İşte NASA tarafından paylaşılan yeni fotoğraflara ilişkin ayrıntılar…

NASA, En Gelişmiş Teleskop ile Çekilmiş Olan Görüntüleri Paylaştı! Yeni Yaşam Ortamları...

Bilimsel çalışmaların ışığında dünyanın kaç yıldır var olduğu ve daha kaç yıl boyunca bu varlığını koruyacağı ortaya koyulmuşken, evrende yeni yaşam alanlarının var olup olmadığı merak edilmeye devam ediliyor. Oldukça kapsamlı bir konu olarak karşımıza çıkan ve yüzyıllardır sırrı çözülmeye çalışan evren, teknoloji geliştikçe yavaş yavaş yeni gerçeklikleri ile dünyalıların hayatlarında ki yerini bilimsel olarak almaya başladı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tüm dünya vatandaşları ile sık sık paylaşılan görüntüler, birçok bilim severi ve uzay ile ilgili araştırma süreçlerinin içerişimde bulunanları heyecanlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde çekilmiş olan yeni görüntüleri renkli olarak servis eden NASA, şimdiye kadar üretilmiş ve kullanılmış olan en büyük ve en gelişmiş teleskobun farkını ortaya koydu.

Görüntüler Canlı Yayında Paylaşıldı!

NASA, En Gelişmiş Teleskop ile Çekilmiş Olan Görüntüleri Paylaştı! Yeni Yaşam Ortamları... - Resim : 1

İlk olarak 2002 yılında adını duyurmuş olan James Webb Uzay Teleskobu, şimdiye kadar üretilmiş olan en büyük ve en gelişmiş teleskop olarak tarihe geçmeyi başardı. Yaklaşık 7 aydır bir uzay yolculuğu içerisinde olan teleskop ile yolculuk esnasında çekilmiş olan fotoğraflar geçtiğimiz günlerde paylaşıldı. Paylaşım ABD’nin Maryland Eyaletinde bulunan Goddard Uzay Uçuş Merkezi tarafından canlı yayında yapıldı.

Fotoğraflardaki Detaylar Heyecanlandırdı!

Teleskop ile çekilen görüntülerde yer alan bazı detaylar heyecanlandırdı. 150 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızın yörüngesinde, WASP 96- b (dev gaz kütlesi, Southern Ring (sekiz patlama- gaz bulutu), Carina Nebula (gaz bulutu) ve Stephans Quintet (şok dalgaları ile gelgit kuyruklarını gösteren galaksi kümesi) görüntülendi.

“Yeni Yaşam Alanlarının Keşfi Açısından Önemli!”

Teleskobun görüntüleme kabiliyetini değerlendiren NASA yetkilileri, bu aracın yeni yaşam alanlarının keşfi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Etiketler: nasa, teknoloji