Mustafa Bozbey Kimdir? CHP Bursa Adayı Mustafa Bozbey Evli Mi ve Siyasi Geçmişi

Bursa'da bilinen ismi Mustafa Bozbey 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi. Mustafa Bozbey kimdir?Mustafa Bozbey evli mi? Mustafa Bozbey kaç yaşında? Mustafa Bozbey nereli? Mustafa Bozbey hayatı ve siyasi geçmişi hakkında detaylar içeriğimizde sunulmuştur...

Mustafa Bozbey Kimdir? CHP Bursa Adayı Mustafa Bozbey Evli Mi ve Siyasi Geçmişi

Mustafa Bozbey CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Aday olarak ilan edildi. Bu gelişme beraberinde CHP Bursa adayı Mustafa Bozbey kimdir? Mustafa Bozbey kaç yaşında? Mustafa Bozbey nereli? Mustafa Bozbey'in mesleği ne? Mustafa Bozbey evli mi? Mustafa Bozbey'ın kaç çocuğu var? şeklinde soruların yanıtının aranmasına neden oldu. CHP'li Mustafa Bozbey hayatı ve siyasi geçmişi hakkındaki detaylara Mustafa Bozbey kimdir biyografisi ile okumanızı sunduk... 

Mustafa Bozbey Kimdir?

Mustafa Bozbey 1962 yılında Bursa’nın Özlüce Mahallesi’nde doğmuştur.

Mustafa Bozbey, ilkokulu Özlüce İlkokulu'nda, Orta ve Lise öğrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi / İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1984 yılında mezun olan Bozbey aynı okulda yüksek lisans öğrenimine devam ederek Yüksek İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

Mustafa Bozbey Nereli?

1962 doğumlu olan Mustafa Bozbey Bursalıdır ve Nilüfer ilçesine bağlı Özlüce Mahallesinde dünyaya gelmiştir.

Mustafa Bozbey'in Mesleği Ne?

Bozbey 1986 yılında başladığı meslek hayatına, 1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurarak kendi şirketinde devam etti. Birçok toplu konut projesini hayata geçirmiştir.

Mustafa Bozbey'in Nilüfer Belediye Başkanlığı Dönemi

Mustafa Bozbey, 18 Nisan 1999 tarihinde Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimden başarıyla çıktı. Böylece Nilüfer'in üçüncü belediye başkanı oldu. 

Mustafa Bozbey, Nilüfer'de beş yıllık çalışma döneminin ardından 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde bir kez daha Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi. Seçime CHP listelerinden giren Bozbey iki dönem üst üste seçim kazandı. Bozbey, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden de belediye başkanı olarak çıkarak bu görevini üçüncü dönemde devam ettirdi.

2014 yerel seçimlerinde de yarışa CHP’nin Nilüfer adayı olarak katılan Mustafa Bozbey, seçimi farkla kazanarak üst üste dört dönem seçim kazanan belediye başkanı oldu. 

Mustafa Bozbey 2019'da Yüzde Kaç Oy Aldı?

Mustafa Bozbey 2019 yerel seçimlerinde CH''nin Bursa Büyükşehir Belediyesi adayı oldu, geçerli oyların %47,03'ünü aldı ancak az bir farkla ikinci sırada yer aldı.

Mustafa Bozbey Evli Mi?

Mustafa Bozbey ilk eşi Selma Bozbey'den 2014 yılında boşanmıştır. Mustafa Bozbey 2014 yılında belediye çalışanı olan Seden Baştimur Bozbey ile evlendi.

Mustafa Bozbey Kimdir? CHP Bursa Adayı Mustafa Bozbey Evli Mi ve Siyasi Geçmişi - Resim : 1

Mustafa Bozbey'in Kaç Çocuğu Var?

26 Aralık 2014 yılında hayatını belediye çalışanı olan Seden Baştimur Bozbey ile birleştiren Mustafa Bozbey bir çocuk, bir de torun sahibidir.