Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor! Kadınlara emeklilik hakkı geliyor! Ev hanımı annelere yıpranma payı!

Bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesi sonrası bir müjde de ev hanımlarına gelmesi bekleniyor. Ev kadınları için getirilecek yeni düzenleme ile emeklilik hakkı doğacak. Peki şartları neler? Detaylar haberimizde…

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor! Kadınlara emeklilik hakkı geliyor! Ev hanımı annelere yıpranma payı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki bakanlar toplantısı, 9 günlük tatilin ardından yoğun mesaiye başlıyor ve milyonlarca ev hanımının gözü bu akşam yapılacak açıklamada. Ev kadınları için getirilecek yeni düzenleme aşağıdaki haber metnimizde...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), uzun bir tatilin ardından yoğun bir çalışma dönemine başlıyor. Kabine toplantısının bugün ekonomi odaklı bir gündemle gerçekleştirilmesi ve memur zammını içeren torba yasanın bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.

Kurban Bayramı tatili süresince genellikle iki haftada bir düzenlenen Kabine toplantısı bu sefer dokuz günlük tatil nedeniyle gerçekleştirilemedi. Son Kabine toplantısı 14 Haziran tarihinde yapılmıştı. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilmesi beklenen toplantıda, ekonomiye odaklı konuların yanı sıra deprem bölgesi konutlarının yapım sürecini hızlandıracak formüller ve seçim vaadi olarak açıklanan ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konuların da masada olması bekleniyor.

TBMM ise Kurban Bayramı tatili nedeniyle çalışmalara ara vermişti. Ancak yarın tekrar başlayacak olan Meclis çalışmalarında, memur zammını ve kira artış sınırlamasını içeren torba teklifi ele alınacak. Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren düzenlemeyle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Oranlar, enflasyon farkına refah payı eklenerek belirlenecek ve bu memur zamları doğrudan memur emeklilerini de etkileyecek. Bayram öncesinde başlatılan zam teklifi, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla son şeklini alacak.

EV HANIMI ANNELERE YIPRANMA PAYI

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ev kadınları isteğe bağlı sigorta sistemiyle sosyal güvenceye kavuşturulacak. Bu isteğe bağlı sigorta sistemi için devlet, primlerin üçte birini karşılayacak. İkinci adımda, erken emeklilik adımları devreye alınacak. Kadınların emeklilik yaşı, sahip oldukları çocuk sayısına göre esnetilecek. Üçüncü adımda, çalışan ve ev hanımı anneler için yıpranma düzenlemesi yapılacak. Sosyal güvencesi olmayan annelere öncelik verilecek, ancak daha önce çalışmış anneler de bu uygulamadan faydalanabilecek. Son adımda ise doğum borçlanmasıyla ilgili düzenleme yapılacak. Kadınlar, sigortalılık sürecinden önce dünyaya gelen çocukları için doğum borçlanması yaparak prim kazanabilecek.