Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 4.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Enlem 36.759, boylam 28.134, derinlik 61.85 km olarak kaydedildi. Bölge sakinleri kısa süreli panik yaşadı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 4.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bugün saat 18:45:57'de yerel saatle meydana gelen deprem, bölgede hafif düzeyde sarsıntıya neden oldu. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre depremin büyüklüğü 4.1 (Mw) olarak ölçüldü. Depremin merkez üssü olan nokta enlem 36.759, boylam 28.134 koordinatlarında kaydedildi. Ayrıca depremin yaklaşık 61.85 km derinlikte meydana geldiği tespit edildi.

Yetkililer, depremin ardından herhangi bir can ve mal kaybının rapor edilmediğini belirtti. Bölge sakinlerinin deprem anında kısa süreli panik yaşadığı ancak hızlı bir şekilde normale döndüğü ifade edildi. Deprem sonrası olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 4.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi - Resim : 1

Depremin etkilediği bölgelerde herhangi bir hasar tespit edilip edilmediği henüz açıklanmadı. Yetkililer, depremin izleri ve olası etkileri konusunda araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

Depremin ardından yerel halk, sosyal medya platformları üzerinden deneyimlerini paylaşırken, depremin hatırlattığı deprem güvenliği önlemlerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiği mesajları da paylaşıldı.

Uzmanlar, bölgenin deprem kuşağında bulunduğunu ve zaman zaman bu tür sarsıntıların yaşanabileceğini hatırlatarak, deprem anında alınması gereken önlemler konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Etiketler: deprem