Muğla, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale dikkat! Libya'yı yerle bir eden tropikal kasırga için tarihi verildi

Muğla, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale gibi bölgeler, doğal afetlerle başa çıkmak için daima hazır olmalıdır. Libya'nın yaşadığı olumsuz etkilerin ardından bu sefer doğaya karşı daha dikkatli olunması gerekiyor. Tropikal siklon kasırgalarıyla ilgili belirli bir tarih verilmiş durumda. Bölge sakinleri, bu olası doğal felakete karşı tedbirlerini almalı ve güvenliği ön planda tutmalıdır. Detaylar haberimizde.

Muğla, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale dikkat! Libya'yı yerle bir eden tropikal kasırga için tarihi verildi

Akdeniz’de son günlerde yaşanan hava olayları, bölge ülkelerini tedirgin ediyor. Libya’da geçtiğimiz hafta meydana gelen Daniel kasırgası, ülkeyi adeta yerle bir etti. Kasırga sonrasında oluşan sellerde 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Türkiye ise bu kasırgadan ucuz kurtuldu. Meteoroloji uzmanları, kasırganın Türkiye’ye de ulaşabileceğini ancak son anda rotasının değiştiğini açıkladılar. Ancak bu kez de Akdeniz’de yeni bir kasırga tehlikesi ortaya çıktı.

TROPİKAL SİKLON AKDENİZ KASIRGASI NE ZAMAN VURACAK?

Meteoroloji uzmanı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Akdeniz’de tropikal siklon Akdeniz kasırgası oluşabileceğini ve 28 Eylül’de Yunanistan’ın ardından Ege kıyılarını vurabileceğini belirtti. Uzman, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Muğla, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale dikkat! Libya'yı yerle bir eden tropikal kasırga için tarihi verildi - Resim : 1

"WRF NMM modeli 28 Eylül’de Yunanistan’ı ardından Ege kıyılarını vuracak derin Tropikal siklon Akdeniz kasırgası konusunda ısrar ediyor

Belki ilerleyen güncellemelerde değişebilir lakin bilim konusunda her olasılık takibe değer!"

AKDENİZ KASIRGASI NE ZAMAN?

Tropikal siklon Akdeniz kasırgası, Akdeniz’in sıcak ve nemli havasından beslenerek oluşan ve şiddetli rüzgar, yağmur ve dolu getiren bir hava olayıdır. Bu tür kasırgaların Akdeniz’de nadiren görüldüğü ve genellikle Eylül-Ekim aylarında meydana geldiği biliniyor. Tropikal siklon Akdeniz kasırgasının etkilerinin ne kadar şiddetli olacağı ise henüz net değil. Meteoroloji uzmanları, konuyu yakından takip ettiklerini ve gelişmeleri paylaşacaklarını söylediler.