Milyonlarca emekliyi sevindirecek yeni gelişme: Bankalar harekete geçti! Emeklilere 22 bin TL promosyon

Emekli banka promosyon aylıklarında yeni atak geldi. Bankalar aylığını belirli süreliğine taşıyanlara verdiği promosyon miktarını artırmak üzere harekete geçtiği belirtildi. En yüksek emekli promosyonu veren banka açıklandı.

Milyonlarca emekliyi sevindirecek yeni gelişme: Bankalar harekete geçti! Emeklilere 22 bin TL promosyon

Milyonlarca emekliyi sevindirecek yeni gelişme: Bankalar harekete geçti! Emeklilere 22 bin TL promosyon - Milyonlarca vatandaşın 2020 Haziran ayında salgın kısıtlamalarının sona ermeye başladığı dönemde bankaların mevcut emeklileri kaybetmemek ve bünyesine yenilerini eklemek üzere dönemin şartlarına göre verdiği tutarı 2022 Haziran ayında güncelleme kararı almıştı. Kasım ayına kadar süren furyaya bir yenisi daha eklendi. Kısa dönemde en az 10 kat artan özellikle de özel bankaların girişiminde ilerleyen bu sürece ilişkin yeni gelişmeler aktarıldı.

Hazırlıkların başladığı müjdesi verildi. Yeni yılda maaşların bir hayli artış göstermesi Nisan ayında emekli aylıklarına ara zam yapılacağı iddiasıyla bankalar önümüzdeki günlerde aldıkları kararı açıklayacağı söyleniliyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi Meclis aşamasını tamamlayarak hayata geçirilmek üzere harekete geçildi. Parti grup başkanvekillerinin oylamaya sıcak baktığı kurul ve komisyon ardından vekillerin oylamaya sunularak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne getirilip imzalanması bekleniyor.

EMEKLİ PROMOSYONUNDA YENİ GELİŞME

Bankalar EYT'den ilk etapta emekli olacak 2 milyon 250 bin kişiyi kazanmak için tatmin edici rakamı vermeye hazırlanıyor. Özel bankalar kesenin ağzını açtı. Banka kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, tam 22 bin TL verileceği öğrenildi.

Emeklilik sisteminde yıllar içine yaşanan gelişmelerin olumsuz yansımalar son verilerek reform nedeniyle emeklilik hakkını elde etmeyi bekleyen milyonlarca vatandaşı bekleyen bankalar yeni dönemde yüklü miktarda promosyon tutarı verecek.

EN YÜKSEK EMEKLİ PROMOSYONU VEREN BANKA

2023'te emeklilere en yüksek promosyonu veren banka açıklandı. Yeni yılda maaşlara yüzde 30 zam yapılması, en düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından tutarda değişiklik yapıldı.

İş Bankası , T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile 1 Kasım 2022 - 31 Mart 2023 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 7.500 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanacak.

İlerleyen dönemlerde en düşük maaşa 13 bin TL promosyon verileceği, maaşı 10 bin TL ve üzeri olan emeklilere 22 bin TL promosyon ödeneceği iddia ediliyor.