Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı; Okullar ne zaman açılacak, tatil kısaldı mı? İşte öğrencilerin beklediği haber

Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklama okullar ne zaman açılacak sorusunu beraberinde getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı; Okullar ne zaman açılacak, tatil kısaldı mı? İşte öğrencilerin beklediği haber

Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen o takvimi açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini paylaştı. Veli ve öğrenciler yeni eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağını okulların ne zaman açılacağını merakla bekliyordu. Milyonları ilgilen duyuru resmen yapıldı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? MEB yaz tatili kısaldı mı? Milli Eğitim Bakanlığı son dakika yaz tatili kararı ve detaylar haberimizde…

MEB son dakika tatil kararı duyuruldu. Milyonlarca öğrenci ve Veli merakla bu kararı bekliyordu açıklama Nihayet geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi paylaşıldı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? 2023-2024 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? MEB son dakika tatil kararı ve detaylar haberimizde…

MEB OKULLARIN AÇILACAĞI TARİHİ DUYURDU

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı çalışma takvimini yayınladı. MEB tarafından açıklanan yeni resmi takvime göre okulların açılacağı tarihte belli oldu. Son günlerde haber sitelerinde okulların erken açılacağı yönünde iddialar vardı. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı çalışma takvimi ile birlikte bu Tartışmalara da son noktayı koymuş oldu. Peki Okullar ne zaman açılıyor?

MEB 2023 2024 eğitim ve öğretim yılı takvimine göre okullarda yeni eğitim dönemi 11 Eylül tarihinde başlayacak. Yani öğrenciler 11 Eylül 2023 günü ilk ders zilinin çalması ile birlikte sınıflarda yerini alacak. Öğrenciler yeni sınıflarında yeni öğretmenleri ile buluşacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ilk ders zilinin 11 Eylül 2023 tarihinde çalacağı bildirildi.

 

YAZ TATİLİ KISALDI MI?

Son dönemlerde sosyal medyada ve Bazı internet sitelerinde yer alan yaz tatili kısalıyor iddiaları da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni eğitim öğretim yılı takvimi ile birlikte yalanlanmış oldu. Yani yaz tatili kısalmıyor öğrenciler okul sıralarına Eylül ayında dönecek. Öğrenciler için ilk Ders zili 11 Eylül tarihinde çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni takvimde aynı zamanda Ara tatil tarihleri de belli oldu. Öğrenciler için ilk ara tatil, 13-17 Kasım haftasında olurken 2. ara tatil ise 8-12 Nisan 2024 haftasında olacak. Okullarda yaz tatili tarihi ise 14 Haziran 2024 olarak belirlendi.

 

Etiketler: meb, Meb son dakika