MHP lideri Devlet Bahçeli: Oyalanmaya vaktimiz yoktur!

Partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli depremin ardından menfaat çıkarımı yapmaya çalışan kişilerin tek tek not alındığını belirtti.

MHP lideri Devlet Bahçeli: Oyalanmaya vaktimiz yoktur!

TBMM'de haftalık gerçekleşen partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Türkiye'yi derinden sarsan deprem hakkında konuşan Devlet Bahçeli 'tek tek not alıyoruz' şeklinde yaptığı konuşmasında ifadeleri ile dikkat çekti. 

Partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli depremin ardından menfaat çıkarımı yapmaya çalışan kişilerin tek tek not alındığını belirtti. Grup toplantısında beklenen büyük İstanbul depremine değinen Devlet Bahçeli oyalanmaya vakit olmadığını dile getirerek "İstanbul için felaket senaryolarının iyi ihtimallerini değerlendirmeli senaryolara hazır olmalıyız. Oyalanmaya vaktimiz yoktur" dedi. 

DEPREM HAKKINDA KONUŞTU!

Deprem bilimciler tarafından Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin karada görülen en büyük deprem olduğunun söylendiğini dile getiren Devlet Bahçeli ayrıca müteahhitlerin malzeme çalmayı alışkanlık haline getirdiğinden bahsederek ''Milli felaketlerde ortak aidiyet paydasında uzlaşamayanlar, insani değerlere yabancılaşan mihraklardır. Türkiye devasa bir musibetin tesirindedir. Türkiyemiz doğal afetlerin risklerine her zaman açıktır. Deprem bilimciler tarafından Kahramanmaraş depremi dünya üzerinde karada meydana gelen en büyük depremlerden birisi olarak tanımlanmıştır. İnsani ve fiziki kusurlar doğal afetin boyutunu artırmaktadır. Gölcük depremi bir milattır. Bu tarihten önce inşa edilen binalarda zemin etüdü zorunluluğu yoktu. Hazır beton yoktu. Binaların demirlerinin dayanıklılığı azalıyordu. Müteahhitler malzemeden çalmayı alışkanlık haline getirmişti.'' dedi.

Depremin ardından menfaat arayışında olanlar için konuşan Devlet Bahçeli sözlerinde ahlaksızlığın markaları olarak nitelendirdiği kişilerden şöyle bahsetti:

Depremden menfaat devşirmek isteyenler hata yapar. Depremden menfaat devşirmenin arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır. Bunları tek tek not aldığımız da çok iyi bilinmelidir. Kaos peşinde kim koşuyorsa insanlığı tartışmaya açıktır. Tektonik mirası, jeolojik müktesebatı, meteorolojik özellikleri ile Türkiyemiz doğal afetlerin risk ve tehlikelerine her zaman açıktır. 

TEK ÇARE: SAĞLAM BİNALAR

İnsan kaynaklı hataların sıfırlanmasının zorunlu olduğundan bahseden Bahçeli ayrıca ''Her yıl 300 bin binanın dönüştürülmesi planlanmıştır. Depremler ve diğer afetler yaşanacaktır. Bu yakıcı gerçekten kaçış yoktur. Depreme ve ilgili yönetmelere uygun dayanıklı binalar yapmaktan başka seçenek yoktur. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Felaketten çıkardığımız derslerle daha güvenli, daha huzurlu, daha sağlıklı geleceğin temelini atmalıyız. İnsan kaynaklı hataları sıfırlamak zorundayız.'' ifadelerine yer verirken cümlelerine şu şekilde devam etti:

İstanbul için dillendirilen felaket senaryolarının bütün ihtimallerini değerlendirip muhtemel depremlere hazırlıklı olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur. Cumhur İttifakı olarak biz bu ağır yükü her şart altında kaldırırız. Hükümet verimli ve etkili bir afet yönetimi ile Kahramanmaraş depremindeki yaraları sarmaktadır. Devlet her şeye hakimdir. Acımız büyüktür ancak hayatta zamanın hafifletemediği hiçbir acı da yoktur. 

Hiçbir insanımızı aç ve açıkta bırakmayacağız. Şehirlerimizi yeniden inşa edecek gücümüz var. Dayanışma olmadan geleceği kucaklamak mümkün değildir. 

Etiketler: bahçeli