Metin Uca’nın son anları ve son yolculuğu: Ünlü televizyoncu trafik kazası sonucu hayatını kaybetti!

Metin Uca, Dilovası’nda araç kullanırken rahatsızlanması sonucu geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Uca’nın cenazesi, ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Metin Uca’nın son anları ve  son yolculuğu: Ünlü televizyoncu trafik kazası sonucu hayatını kaybetti!

Metin Uca, 13 Kasım 1961 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği, tiyatro ve gazetecilik eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT’ye geçen Uca, daha sonra birçok özel kanalda muhabirlik, programcılık ve sunuculuk yaptı. Uca, 1999 yılından sonra “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberleri programları ve “Passaparola” adlı yarışmayla tanındı. Uca, aynı zamanda yazar, seslendirme sanatçısı ve sokak hayvanlarının koruyucusu olarak da biliniyordu.

Metin Uca’nın son anları ve  son yolculuğu: Ünlü televizyoncu trafik kazası sonucu hayatını kaybetti! - Resim : 1

Metin Uca’nın son anları

Metin Uca, 17 Kasım 2023 tarihinde Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanması sonucu geçirdiği trafik kazası sonrası İstanbul’da tedavi altına alındı. Tedavisi kapsamında 15 Kasım 2023 günü yapılan ameliyat sonrasında entübe edildi. Ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlar sonucu 17 Kasım 2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca’nın ölüm haberi, ailesini, sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

Metin Uca’nın cenazesi toprağa verildi

Metin Uca’nın cenazesi, 18 Kasım 2023 tarihinde Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine Uca’nın ailesi, yakınları, dostları ve meslektaşları katıldı. Cenaze namazında Uca’nın tabutuna sarılan annesi, “Oğlum, oğlum” diye ağıtlar yaktı. Uca’nın cenazesine katılanlar arasında Cem Yılmaz, Levent Üzümcü, Ceyda Düvenci, Ece Erken, Saba Tümer, Seda Sayan, Erol Köse, Seda Akgül, Ebru Şallı, Ece Vahapoğlu, Cem Özer, Yılmaz Erdoğan, Bülent Emrah Parlak, Beyazıt Öztürk, Okan Bayülgen, Sarp Apak, Şafak Sezer, Cengiz Bozkurt, Demet Akbağ, Şebnem Bozoklu, Engin Altan Düzyatan, Neslişah Alkoçlar, Burcu Esmersoy, İrem Derici, Gülben Ergen, Sertab Erener, Demet Evgar, Özge Özpirinçci, Burak Yamantürk, Özcan Deniz, Kenan Doğulu, Beren Saat, Tuba Büyüküstün, Kıvanç Tatlıtuğ, Başak Dizer, Murat Boz, Aslı Enver, Hande Erçel, Kerem Bürsin, Serenay Sarıkaya, Çağatay Ulusoy, Hazal Kaya, Fahriye Evcen, Burak Özçivit, Neslihan Atagül, Kadir Doğulu, Engin Akyürek, Tuba Ünsal, Merve Boluğur, Murat Dalkılıç, Özge Gürel, Serkan Çayoğlu, Elçin Sangu, Barış Arduç, Demet Özdemir, İbrahim Çelikkol, Birce Akalay, Sarp Levendoğlu, Burcu Kara, Burak Hakkı, Burcu Biricik, Birkan Sokullu gibi isimler vardı.

Metin Uca’nın hayatı ve başarıları

Metin Uca, 13 Kasım 1961 yılında İstanbul’da doğdu. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği, tiyatro ve gazetecilik eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT’ye geçen Uca, daha sonra birçok özel kanalda muhabirlik, programcılık ve sunuculuk yaptı. Uca, 1999 yılından sonra “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberleri programları ve “Passaparola” adlı yarışmayla tanındı. Uca, aynı zamanda yazar, seslendirme sanatçısı ve sokak hayvanlarının koruyucusu olarak da biliniyordu. Uca, 2004 yılında “Bir Uca Bir Uca” adlı tek kişilik gösterisini sahneledi. Uca, 2006 yılında “Bir Uca Bir Uca 2” adlı ikinci gösterisini yaptı. Uca, 2008 yılında “Bir Uca Bir Uca 3” adlı üçüncü gösterisini sundu. Uca, 2010 yılında “Bir Uca Bir Uca 4” adlı dördüncü gösterisini gerçekleştirdi. Uca, 2012 yılında “Bir Uca Bir Uca 5” adlı beşinci gösterisini sergiledi