Metin Uca’nın sağlık durumu kritik: Entübe edildi! Sevenlerinden dua bekliyor!

Ünlü sunucu, yazar ve tiyatrocu Metin Uca, geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakımda tedavi görüyor. Uca’nın menajeri, dün sabah acil bir operasyon geçirdiğini ve tedbir amaçlı entübe edildiğini duyurdu. Uca’nın kritik 72 saati geçirmesi bekleniyor.

Metin Uca’nın sağlık durumu kritik: Entübe edildi! Sevenlerinden dua bekliyor!

Metin Uca, 3 Kasım 2023 tarihinde Bursa’da bir etkinlik için yola çıktıktan sonra Dilovası çıkışında trafik kazası geçirdi. Uca, aracını kullanırken bilincini kaybettiğini ve bir ağaca çarparak durabildiğini sosyal medya hesabından paylaştı. Uca, hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan tetkiklerde boyun şah damarlarının tıkalı olduğu ve pıhtı oluştuğu tespit edildi. Uca, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

Metin Uca’nın sağlık durumu kritik: Entübe edildi! Sevenlerinden dua bekliyor! - Resim : 1

Acil operasyon geçirdi

Metin Uca’nın sağlık durumunun iyiye gitmesiyle 15 Kasım sabahı taburcu edilmesi beklenirken, acil bir operasyona alınması gerektiği ortaya çıktı. Uca’nın menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “2 saat süren zorlu ve riskli operasyon başarılı geçti. Kritik 72 saati atlatmayı bekliyoruz. Kalıcı hasar olmamasını tüm kalbimizle diliyoruz. Canımız Metin’imiz seni çok seviyoruz.” dedi. Baykara, Uca’nın sağlık durumu hakkında gelişmeler oldukça bilgi vereceğini de belirtti.

Sevenleri dua ediyor

Metin Uca’nın trafik kazası ve sağlık durumu, sevenlerini ve dostlarını endişelendirdi. Uca’ya sosyal medyadan geçmiş olsun mesajları yağdı. Uca’nın yaşam felsefesinin umudu kaybetmemek olduğunu hatırlatan Baykara, “Umudu kaybetmeyeceğiz. Tamamen iyileştiğindeyse tüm sevenleriyle ilk buluşmamızı sahnede gerçekleştireceğiz. Bu anı heyecanla bekliyor, ilk gösterisini gerçekleştirmek için üstün çaba gösterip hızla iyileşeceğine eminim.” diye yazdı.

Metin Uca kimdir?

Metin Uca, 13 Kasım 1961 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babası Hakkârili ve Kürt asıllı, annesi Söğüt, Bilecikli’dir. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanarak muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT’ye geçen Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı. 1999 yılından sonra “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV’de yayımlanmaya başlayan “Passaparola” adlı yarışmayla tanındı. Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 2010-2011 yılları arasında Star TV’de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yaptı. Uca, ayrıca üç kitap yazdı: Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam? ve Tüh. Uca, 2 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul havalimanında “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” suçundan gözaltına alındı.

Etiketler: metin uca