Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı: Sıcaklık beklenenden 11 derece yükselerek artacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük raporuna göre; ülke genelinde etkisini gösteren sıcak hava dalgası önümüzdeki günlerde aniden yükselerek 11 derece artış gösterecek. Bununla birlikte, Marmara Bölgesi ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava kapalı olacak. İşte; İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller için Türkiye'nin önümüzdeki 5 gün boyunca beklenen hava durumu tahmini...

Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı: Sıcaklık beklenenden 11 derece yükselerek artacak!

Hava durumu, özellikle işe ve okula giden vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli ve Artvin'in kıyı, Kütahya'nın kuzeybatı kesimleri ile Balıkesir çevrelerinin, akşam saatlerinde Uşak'ın güney, Denizli'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6 ila 11 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

Etiketler: hava durumu, sıcaklık