Meteoroloji'den 4 İl İçin Kuvvetli Kar Yağışı Alarmı: Meteoroloji Vatandaşları Uyardı Kuvvetli Kar Yağışı Etkili Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan’da kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji'den 4 İl İçin Kuvvetli Kar Yağışı Alarmı: Meteoroloji Vatandaşları Uyardı Kuvvetli Kar Yağışı Etkili Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bu hafta hava durumunun çok kötü olacağı uyarısında bulundu. MGM, 72 il için fırtına ve sağanak yağış nedeniyle sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı. Vatandaşlar, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. İstanbul Valisi Davut Gül de İstanbul’da fırtına ve sağanak yağışın etkisini artıracağını duyurdu.

Kuvvetli kar yağışı nedeniyle 4 il için meteorolojik uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan’da kar yağışının hayatı olumsuz etkileyeceğini duyurdu. Vatandaşlar, sel, su baskını, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI HANGİ İLLERİ ETKİLEYECEK?

Kuvvetli kar yağışı Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan’ı etkileyecek. ?Kuvvetli kar yağışı bugün başlayacak ve yarın akşam saatlerine kadar sürecek. Kuvvetli kar yağışı nedeniyle sel, su baskını, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir.