Meta’nın Metaverse evreninde 18+ çalışması başlatıldı! Yetişkin içeriklere düzenleme geliyor…

Meta, Horizon Worlds içerisinde kurulan evrenlerin hepsini Ağustos ayından itibaren 18+ olarak işaretleyecek. Kullanıcılar, isteğe bağlı olarak yasaklara uyma şartıyla 18+ ibaresinden kurtulabilecek.

Meta’nın Metaverse evreninde 18+ çalışması başlatıldı! Yetişkin içeriklere düzenleme geliyor…

Bilindiği üzere uzun yıllardır birçok yazılım ve teknoloji firması “gerçeklikten kaçış evreni” olarak da isimlendirilen Metaverse adına çalışmalarını sürdürüyordu. Ancak sosyal medya devi Facebook’un, çatı şirket temelli ismini “Meta” olarak değiştirmesi ile birlikte, Meta firması ve Metaverse özdeşleştirildi. Bu nedenle Metaverse, “Meta’nın kurmak istediği sanal dünya” tanımıyla da biliniyor. Meta, sanal dünya konseptini de iş, oyun ve eğlence sektörleri için farklı versiyonları da bulunan “Horizon” isimli, Metaverse dünyasına özel sosyal bir ağ ile birleştiriyor. Bu alanda çalışmalarını sürdüren Meta, bu kez de Horizon Worlds için 18+ çalışmasını başlattı.

SANAL DÜNYALARIN TAMAMI 18+ OLARAK İŞARETLENECEK

Önümüzdeki aydan itibaren Meta şirketi tarafından Horizon Worlds içerisinde kurulan sanal dünyaların tamamı 18+ olarak işaretlenecek. Kullanıcılar, yasaklara uymak kaydı ile 18+ ibaresinden kurtulabilecek. Ancak bazı içerikler için kullanıcılar yasaklara uyacak olsa da bu ibare görünmeye devam edecek. Örneğin bir seviyeye kadar çıplaklık, müstehcen hallerdeki insan tasvirleri, aşırı müstehcen faaliyetleri sergileyen ortamlar, uyuşturucu, alkol, tütün ya da kumar içerikleri, kan ve vahşet ya da aşırı şiddet içeren kurgusal içerikler her ne olursa olsun 18+ ibaresi ile yer alacak.

TEMEL SEVİYEDE YETİŞKİN İÇERİKLERE ERİŞİM OLACAK

Meta’nın Metaverse evreninde 18+ çalışması başlatıldı! Yetişkin içeriklere düzenleme geliyor… - Resim : 1

Horizon Worlds ortamında 18+ ibareli sanal mecralarda her şey serbest olmayacak. Şirket bu noktada sanal bile olsa aşırı cinselliğe, çıplaklığa, yasadışı faaliyetlere, uyuşturucu paylaşımlarına, tehlikeli eylemlere, cinayet, silah kullanımı gibi ürün ve alanların, gerçek dünyadaki faaliyetlerine aracılık edilmesine izin vermeyecek. Bu sanal mecralarda yalnızca temel seviyede yetişkin içeriklerine izin verilecek.

HORIZON WORLDS’TE ÜRETİCİLER PARA KAZANABİLECEK

Meta, kullanıcıların Quest VR başlıklar ile erişim sağlanabilen Horizon Worlds platformunda kullanıcıların, üretici olarak para kazanmasını da istiyor. Bu noktada ilk hedefte, üreticilerin oluşturdukları sanal dünyalarda özel objeleri satabilmesi amaçlanıyor. Bu olası satışlarda Meta da yaklaşık %47 oranda komisyon almayı hedefliyor. Bu da üreticilerin, satıştaki anaparasından çok daha azını kazanabileceği anlamına geliyor.