Mesut Özil Almanya’yı karıştırdı! 3 hilal ve bozkurt dövmesi gündeme oturdu

Almanya Milli Takımı’nın eski oyuncusu Mesut Özil’in dövmesi Almanya’da tartışma yarattı. Türk asıllı eski futbolcunun göğsüne yaptırdığı üç hilal ve bozkurt dövmesi ülke basınının gündeminde yer aldı.

Mesut Özil Almanya’yı karıştırdı! 3 hilal ve bozkurt dövmesi gündeme oturdu

Almanya Milli Takımı’nı seçen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, göğsüne yaptırdığı dövme ile Alman basınının gündemine oturdu.

“AŞIRI SAĞI TEMSİL EDİYOR”

T24’ün haberine göre, Alman medyasında Özil’in dövmesinin ‘aşırı sağı’ temsil ettiği ifade edildi.

“ŞİMDİ İTİRAF EDİYOR

Alman basınının önde gelen yayınlarından biri olan Berliner Zeitung, konuyla ilgili yaptığı haberde "Mesut Özil'in dövmesi: Aşırı sağcıların sembolü" başlığını kullanırken gazeteye konuşan eski Berlin Milletvekili Hakan Taş, "Özil'in siyaseten aktif olduğu ve Erdoğan için kampanya yürüttüğü biliniyor. Sadece Bozkurtları desteklediği söylendi. Şimdi itiraf ediyor" dedi.

‘MHP’NİN SEMBOLÜ’

Üç hilalin Türkiye'de Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) sembolü olduğuna dikkat çeken Nius sitesi de 'Bozkurt' sembolünün Alman Anayasayı Koruma Dairesi tarafından aşırı sağcı bir sembol olarak tanındığını vurguladı.

“ANLAŞILAMAZ”

Bozkurt sembolünün Almanya'daki yasal durumuna dikkat çeken Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Dietmar Bartsch ise Özil'in dövmesini "anlaşılamaz" diye nitelendirdi.

Mesut Özil Almanya’yı karıştırdı! 3 hilal ve bozkurt dövmesi gündeme oturdu - Resim : 1