Meral Akşener: Sefalet endeksinde tarih yazdık

Partisinini grup toplantısında açıklamalar yapan Meral Akşener'den sert sözlerle eleştiriler geldi. Akşener'in açıklamaları büyük dikkat çekti. Hükümete sert sözlerle yüklenen Akşener "Aman Sayın Erdoğan duymasın" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener: Sefalet endeksinde tarih yazdık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında kürsüye çıktı. Akşener, kürsüden partililerine seslendi. Hükümete sert sözlerle yüklenen Akşener'in açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Meral Akşener, yapmış olduğu açıklamalarda "Sefalet endeksinde birinci olduk" dedi ve "Aman Sayın Erdoğan duymasın diye konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı tarafından yapılmış olan bu son açıklamalar kısa sürede büyük yankı uyandırdı. 

2023 yılında gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde partiler tarafından parti içi ve dışı çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. İYİ Parti cephesinde ise partililer bugün grup toplantısında bir araya geldi. Kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sert eleştirilerde bulundu. İşte Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar;

"İktidarın bir birinden yanlış tercihleri sonucunda ülkemizde yoksulluk iyice derinleşti. Sefalet endeksinde tarih yazdık, birinci olduk" diyen Akşener, "İktidarın bahaneler furyasında saymazsak trendi var. Son yılları saymazsak enflasyon yüzde 8,9'muş. Son yıllarda ne oldu, sistem değişti. Başımıza bela olarak Partili Cumhurbaşkanlığı geldi. Ucube sistemli yılları şimdiden saymamaya başladılar. Aman Sayın Erdoğan duymasın, çok kızar, çok öfkelenir benden söylemesi."

SEFALET ENDEKSİNDE TARİH YAZDIK

İktidarın bir birinden yanlış tercihleri sonucunda ülkemizde yoksulluk iyice derinleşti. Sefalet endeksinde tarih yazdık, birinci olduk. Bay krize göre bunlar iyi günlerimizmiş. Parlamenter sistemi olduğunda Türkiye istikrar yokmuş. Ekonomi müflis durumdaymış, iflas bayrağını çekmişiz. Yeni sisteme geçtikten sonra Türkiye'ye istikrar gelmiş. Bu sözlerden sonra artık eminim ki biz bu arkadaşla aynı ülkede yaşamıyoruz. Artık gerçeklik algısını kaybetmiş durumda. Buradan kendisine seslenmek istiyorum: Sayın Erdoğan, milletimizin hayatında oluşturduğun acılardan daha fazla kaçamazsın, kürsülerden yalanlarla dolanlarla nutuklar atarak milletimizi daha fazla kandıramazsın.

ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ 40 YILLIK REKORUNU KIRDI

Ne yazık ki Bay kriz ve ucube sisteminin bizlere yaşattığı tek rekor bununla da sınırlı değil. Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte üretici fiyat endeksi yüzde 157.7 ulaşarak 40 yıllık rekorunu kırdı. Böylece 1982'den sonraki en yüksek artış oranına sahip olduk. Üstelik tüketici fiyat endeksi de yüzde 185.5'e ulaşarak 1998 yılının haziran ayındaki en yüksek artış oranıyla son 24 yılın rekorunu kırdı. Büyük ekonomist Bay kriz, rekorlarla dolu bir tarih yazıyor. Bir de açıklanan bu rakamlar güya resmi rakamlar. Gelin bir de diğer kurumlar tarafından açıklanan verilere bakalım İTO'ya göre enflasyon yüzde 108.8, ENAG'a göre yüzde 185.3 yalnız TÜİK ve ENAG arasındaki farka dikkat edin. Tam 100 puanlık fark var. Biz bu duruma da maalesef şaşırmıyoruz. Çünkü iktidarın sayılarla arasının iyi olmadığını biz gayet biliyoruz.

"SAYIN ERDOĞAN DUYMASIN"

İktidarın bahaneler furyasında saymazsak trendi var. Son yılları saymazsak enflasyon yüzde 8,9'muş. Son yıllarda ne oldu, sistem değişti. Başımıza bela olarak Partili Cumhurbaşkanlığı geldi. Ucube sistemli yılları şimdiden saymamaya başladılar. Aman Sayın Erdoğan duymasın, çok kızar, çok öfkelenir benden söylemesi.

Kendini saymazsak trendine kendini kaptıranlara söylüyorum; siz hiç dert etmeyin. Sandık ufukta göründü. Siz muhalefet saflarında otururken biz bu ucube sistemi değiştirip zararlarını telafi edeceğiz. Hiç merak etmeyin çok az kaldı.

 

SADECE SAYIN ERDOĞAN'I DEĞİL, İLKESİZLİĞİ YENECEĞİZ

Bu yüzden, biz 2023 seçimlerinde sanıldığının aksine, sadece Sayın Erdoğan’ı yenmeyeceğiz. Biz aslında bu ilkesizliği yeneceğiz. Biz aslında, bu omurgasızlığı yeneceğiz. Biz aslında iktidarını korumak için bir gün FETÖ’yü, bir gün PKK’yı muhatap almaya bile razı olan ve bu işbirliklerinin acı sonuçlarını ödememek için de şekilden şekile giren, bir büyük iki yüzlülüğü yeneceğiz.

E TABİ ALLAH BÜYÜK!

AK Parti ve HDP’yi bir masanın etrafında buluşturan bu tablo, İYİ Parti’nin tarihin doğru tarafında durduğunu göstermesi bakımından da oldukça önemli. Çünkü biliyorsunuz, uzun zamandır AK Parti cenahı akıllarınca bizleri HDP ile gizli ittifak kurmakla itham ediyordu. Bazı HDP’liler de bu açıklamaları tebessümle karşılayıp, bizi faşistlikle faili meçhulcülükle, suçlayacak kadar alçalıyordu. E tabi, Allah büyük. İYİ Parti’yi yaftalayanlarla İYİ Parti’yi izole etmeye çalışanlar nihayet aynı kampta buluştu. Resim iyice netleşti, saflar belli oldu.

NE AK PARTİ, NE HDP AYNI MASAYA OTURMAKTAN ZERRE UTANMADILAR

AK Parti vekilleri, PKK'yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de genel başkanlarını tutukladığı belediyelerine kayyum atadığı için sabah akşam eleştirdikleri, AK Parti ile aynı masaya oturmaktan, zerre utanmadılar. Yaaa görüyor musunuz? Kadere bakın, kimler kimlerle yan yana geldi… Demek ki neymiş? İki taraf için de, ilkeler, değerler hikaye, at pazarlığı şahaneymiş. Bu saatten sonra kimse, milletimize vatan-millet-beka tiratları atmaya kalkmasın. Hele demokrasi, barış ve müzakere hamasetine hiç başvurmasın. Tüm bu ilkesiz siyaset sirkinin ortasında; Bizim İYİ Parti olarak; tavrımız da, duruşumuz da, anlayışımız da, en başından beri nettir. Kim ne derse desin, net olmaya da devam edecektir."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti grup toplantısında yapmış olduğu bu açıklamalar kısa süre içerisinde büyük dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve mevcut yönetime ilişkin sert açıklamalarda bulunan Meral Akşener'in bu açıklamaları sonrasında AK Parti'den kendisine yanıt gelmesi bekleniyor.

Etiketler: meral akşener