Memleket Partisi'nde istifalar kapıda: 100'ün üzerinde isim istifa edecek

Son dakika siyaset haberleri... Muharrem İnce'nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi'nde yeni istifalar geliyor. Yapılan basın davetinde 100'ün üzerinde ismin istifa edeceği bildirildi.

Memleket Partisi'nde istifalar kapıda: 100'ün üzerinde isim istifa edecek

Son dakika siyaset haberleri...  Genel Başkanlığını Muharrem İnce'nin yaptığı Memleket Partisi'nde 100'ün üzerinde ismin istifa etmeye hazırlandığı bildirildi. 

Genel Başkan Muharrem İnce, partisinin 31 Mart 2024 yerel seçimleri için 10'u büyükşehir olmak üzere 17 il ve 62 ilçede partinin belediye başkan adaylarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. İnce'nin yaptığı bu açıklamanın ardından bir istifa duyurusu geldi.

Basına yönelik yapılan davette, 100'ün üzerinde Memleket Partisi üyesinin istifasını sunacağı açıklanırken aynı zamanda istifa eden üyelerin CHP adaylarına açık destek verecekleri bilgisi paylaşıldı.

İşte Memleket Partisi'nden istifa edecek isimlerin yaptığı basın daveti:

Değerli basın emekçileri,

Memleket Partisi yöneticileri ve üyeleri olarak, partimizin yerel seçimlerde iddiasının olamayacağı özellikle üç büyük şehrimizde aday çıkarma kararını benimsemiyoruz.

Cumhuriyet’in ve kazanımlarının Saray rejimi tarafından derinden kuşatıldığı bir ortamda; demokrasiden, laiklikten, hukuk devletinden, çağdaş yaşamdan yana olanlarla güç birliği yapmak bizler için bir vicdan meselesidir.

Bu kararı kabullenmeyen üç MYK üyesi, bir PM Üyesi, Genel Sekreterlik İletişim Danışmanı, iki İstanbul İl Başkan Yardımcısı, dört il yöneticisi, dört ilçe başkanı ve yüzün üstünde Memleket Partisi üyesi istifalarını açıklamak ve CHP adaylarına ve İstanbul özelinde Sn. Ekrem İmamoğlu’na açık desteğini ilan etmek için bir araya geliyor.

Dostlarımızı ve değerli basın emekçilerini basın toplantısına davet ediyoruz.

Adres: CVK PARK BOSPHORUS HOTEL

Gümüşsuyu Mah.İnönü Cad.No :8 (TAKSİM)

Saat: 21 Şubat Çarşamba 14:30