Mehmet Şimşek'ten yeni hamle Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kararı! Limitlerde flaş değişiklik

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararında seçici kredi vurgusu yapılırken, reeskont kredilerinde limit artışı kararı geldi. Günlük limit 5 kat artışla 1,5 milyar TL'ye çıkarılırken konuya ilişkin Mehmet Şimşek'ten flaş bir açıklama geldi

Mehmet Şimşek'ten yeni hamle Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kararı! Limitlerde flaş değişiklik

Merkez Bankası 250 baz puanlık piyasa beklentilerinin altında kalan artış ile faizleri yüzde 17,50 seviyesine yükseltirken, PPK metninde, "Kurul, mevcut mikro- ve makroihtiyati çerçeveyi, piyasa mekanizmalarının işlevselliğini artıracak ve makro finansal istikrarı güçlendirecek şekilde sadeleştirmektedir. Sadeleşme süreci, etki analizleri dikkate alınarak kademeli olarak devam edecektir. Bu kapsamda Kurul, faiz artırımının yanı sıra, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları almıştır" ifadeleri yer aldı.

 Mehmet Şimşek'ten yeni hamle Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kararı! Limitlerde flaş değişiklik - Resim : 1

Bu açıklamanın ardından banka hamlesini yaparak, ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat artışla 1,5 milyar TL'ye çıkardı.

TCMB bu kararı ile ihracatçıların krediye erişimini desteklemeye devam ederken, aynı zamanda ihracat artışına katkı veren ihracatçıları da önceliklendirecek. KOBİ'lerin reeskont kredilerindeki payı da artırılıyor.

Ayrıca, TCMB'nin sadeleşme süreci kapsamında reeskont kredilerinde yüzde 30 ilave Döviz satış şartı ve önden döviz satış şartı gibi koşullar kaldırılıyor.

MEHMET ŞİMŞEK: KANALİZE EDECEĞİZ

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şunları kaydetti:

"Programımızın en büyük önceliklerinden birisi ihracatın güçlü bir şekilde desteklenmesidir. İç talebi dengeleyici tedbirler alırken, ihracata da maksimum destek sağlayacağız. Yurt dışından temin ettiğimiz kaynakları ihracat ve yatırıma kanalize edeceğiz."