Mehmet Şimşek’ten yeni açıklama: Uyguladığımız politikaların olumlu etkilerini görmeye başladık

TÜİK, yaptığı açıklamaya göre yılın 2. çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 3,8 büyüdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek büyümeyle ilgili yeni açıklama yaptı. Detaylar haberimizde…

Mehmet Şimşek’ten yeni açıklama: Uyguladığımız politikaların olumlu etkilerini görmeye başladık

TÜİK, yılın 2. çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 3,8 büyüdüğünü açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Dengeli ve sürdürülebilir büyüme ile sağlanacak refah artışının toplumun tüm kesimleri tarafından adil paylaşılması önceliğimizdir." Ekonomist Uğur Gürses: "Uydurma ekonomi politikasının etkin olduğu son 7 çeyrekte elde ne var? Patlamış bir enflasyon ve geçim sıkıntısı.”

TÜİK, YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BÜYÜME VERİLERİNİ AÇIKLADI.

Açıklanan verilere göre Türkiye, nisan-haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 oranında büyüdü.

Şimşek: “Dengeli ve sürdürülebilir büyüme ile sağlanacak refah artışının toplumun tüm kesimleri tarafından adil paylaşımı önceliğimiz”

Büyüme verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullandı:

“Uyguladığımız politikaların makro finansal istikrar üzerindeki olumlu etkilerini görmeye başladık. Bu etkilerin kalıcı olması ve istikrarın sağlanması için gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Dengeli ve sürdürülebilir büyüme ile sağlanacak refah artışının toplumun tüm kesimleri tarafından adil paylaşılması önceliğimizdir.”

UĞUR GÜRSES: “ELDE NE VAR? PATLAMIŞ BİR ENFLASYON VE GEÇİM SIKINTISI”

Ekonomist Uğur Gürses ise, bu sonuçların önceki dönem uygulanan Türkiye Ekonomi Modeli’nin başarısızlığının kanıtı olduğunu söyledi:

“Uydurma ekonomi politikasının hakim olduğu son 7 çeyrekte ortalama büyüme % 5.8 olurken, öyle iddia edildiği gibi yatırım ve ihracatın katkısı yüksek olmadı; tersine hane halkı tüketim patlaması yaratıldı. Elde ne var? Patlamış bir enflasyon ve geçim sıkıntısı.”

 

Etiketler: TÜİK, Mehmet Şimşek