Mehmet Şimşek'ten şimdiye kadar yapılmayan hamle! Faizsiz, geri ödemesiz 350.000 TL kredi

Mehmet Şimşek'in ekonomi başına geçmesiyle piyasalarda hareketlenmeler devam etmektedir. Dolar kuru her geçen gün yeni bir rekor kırarken Mehmet Şimşek’ten yeni bir hamle geldi. Piyasaların canlanması ve istihdama katkı sağlanması amacıyla teşvik kredileri de duyuruldu.

Mehmet Şimşek'ten şimdiye kadar yapılmayan hamle!  Faizsiz, geri ödemesiz 350.000 TL kredi

Türkiye'de Mehmet Şimşek'in ekonomi başına geçmesiyle piyasalarda hareketlenmeler hızla artmaktadır. Bu süreçte dolar kuru her geçen gün yeni rekorlar kırarken, piyasaların canlanması ve istihdama katkı sağlanması amacıyla teşvik kredileri de duyuruldu. 

Faizsiz Kredi İmkânı Sunuluyor

Bu doğrultuda, yeni bir faizsiz kredi paketi açıklanmış ve vatandaşlara faizsiz olarak ilk 2 yıl geri ödemesiz şekilde 350 bin TL kredi imkânı sunulmuştur. Toplamda 60 aya kadar vade seçeneği sunulan kredi için başvuruların 7 Haziran 2023 tarihinden itibaren kabul edildiği resmi olarak duyurulmuştur. Bu krediden yararlanmak isteyen bireyler, 350 bin TL'lik krediyi 2 yılın sonunda başlayacakları 36 aylık ödeme planıyla aylık 9.722 TL taksitlerle geri ödeyebileceklerdir.


KOSGEB İş Yeri Destekleri

Yeni bir iş yeri açmak veya ticari girişimde bulunmak isteyen vatandaşlar için de finansman desteği sunan KOSGEB, şu anda yeni bir kredi paketi daha duyurarak, iş yeri açmak, işlerini geliştirmek veya herhangi bir ticari faaliyette bulunmak isteyen bireylere 300 bin TL faizsiz kredi imkânı sağlayacağını duyurmuştur.
Ayrıca, genel teçhizat giderleri için ekstra olarak 50 bin TL kredi verileceği ve KOSGEB tarafından sağlanan kredilerin faizsiz olarak geri ödemesiz 24 ay süreyle birlikte 60 aylık vadelerle ödeme imkânı sunulduğu belirtilmiştir

 

 

Desteklerden Kimler Yararlanabilir?

Yeni iş yeri kurmak isteyen vatandaşlar için toplamda 350 bin TL faizsiz kredi verilecek ve geri ödemesi 36 ay vadeli olacaktır. Başvurular başladığı gibi KOSGEB ayrıca, yurt dışından ithal edilen ürünlerin yerli ve milli imkânlarla üretileceği KOBİ'lere de 6 milyon TL'ye kadar destek sağlıyor. 
Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetiminin hayata geçirdiği bu teşvik kredileri ve iş yeri destekleri, ekonomik hareketliliği artırarak piyasalara olumlu etkiler yapması bekleniyor.