Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan iddialarını yanıtlıyor: Ayrılığın ardındaki detaylar

27 yıllık evliliklerini mayıs ayında sona erdiren Mehmet Aslantuğ, sessizliğini bozarak ilişkilerinin neden sonlandığını ve ayrılığın perde arkasını aydınlattı. Aslantuğ, "İhanet etmedim, terk eden taraf ben değilim ve saygı duymak zorundaydım" dedi. işte detaylar...

Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan iddialarını yanıtlıyor: Ayrılığın ardındaki detaylar

Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ, 1996 yılında meslektaşı Arzum Onan ile nikah masasına oturmuştu. 27 yıllık evlilikleri boyunca birçok kez ayrılık haberleriyle gündeme gelmelerine rağmen çift, geçtiğimiz mayıs ayında resmi olarak boşandılar.

Aslantuğ ve Onan, adliyeye birlikte giderek evliliklerine son verdiler ve bu ayrılıkla ilgili pek çok iddia ortaya atıldı.

 

İhanet İddialarını Reddediyor

Erkekler kadar kadınların da ilişkilerde "can yakıcı" olabileceğini belirten Aslantuğ, kendi ilişkisini bu genellemenin dışında tuttu:

"Erkeklerin önemli bir kısmı ilişkilerde incinebilir. Benim gözümde, kadınların da önemli bir kısmı bu konuda aynı şekilde olabilir. Kendi ilişkimi zaten bu genellemenin dışında tutuyorum. Çünkü ben, 30 yıl boyunca çok zarif ve asil bir insanla duygusal bir ilişki yaşadım ve oraya olan saygım sonsuz. Ben oraya ihanet etmedim."

Boşanma Kararı Benim Değildi

Boşanma kararını veren tarafın kendisi olmadığını vurgulayan Mehmet Aslantuğ, bu sürecin kolay olmadığını ifade etti:

"Sevgili Arzum, biraz dinlenmek ve kendini bulmak istediğini, sebepleri tam olarak açıklamamış olabilir, ama ayrı bir eve çıkmak istediğini söylediğinde, bu kararı anladım ve saygı duydum. Kendi ilişkimizdeki kahramanın böyle bir karar aldığını görmek, onaylamak ve saygı göstermek zorundaydım. Bu kolay bir süreç değildi. Acı çektim, üzüldüm ve aylarca doğru kelimeleri bulmaya çalıştım."

Hukuken Ayrılmayı Tercih Ettim

Ünlü oyuncu, ilişkilerinin ayrı evlerde yaşanmasının ilişkilerini olumsuz etkileyebileceği endişesiyle, evliliğin hukuken sona ermesini teklif ettiğini anlattı:

"Tek istediğim, bu ilişkiyi ayrı evlerde sürdürmenin mümkün olmadığını ve ayrı yaşamları sürdüremeyeceğimizi anlamaktı. Bu durumu değiştirmek mümkün değildi. Göz önünde ve kamuoyunda olduğumuz için, hukuken ayrılmayı teklif ettim. Tek isteğim buydu."

Eleştirilere Nezaketle Yanıt Veriyor

Mehmet Aslantuğ, kendisine yöneltilen eleştirilere nezaketle yanıt verdi:

"'Bunu size yakıştıramadık', 'Bizi hayal kırıklığına uğrattınız', 'Biz güvenimizi kaybettik' gibi ifadeler üzerinden bu açıklamaları yapıyorum. Bu, bir sorumluluk gereğidir. Kendi geleceğimi düzeltmek için değil, insanlara saygı çerçevesinde bu süreci yönetmek için bunları söylüyorum. Son bir yıldır, ortalama bir erkeğin 'madem öyle...' diyerek iştahla ve tutkuyla hayatına devam edeceği konuları incitmeden, saygılı bir şekilde yönetiyorum."