MEB'den yeni genelge: Artık zorunlu hale geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılına dair İş ve İşlemler genelgesini duyurdu. Yayınlanan genelge ile birlikte öğrenciler, veliler ve öğretmenler için önemli kararlar alındı. Genelge detayları sonunda gün ışığına çıktı. İşte genelgenin içerdiği tüm ayrıntılar...

MEB'den yeni genelge: Artık zorunlu hale geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 21 Ağustos Pazartesi günü paylaşılan, "2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler” genelgesi dikkat çekti. Ülkemizde yer alan milyonlarda öğrenci, veli ve öğretmenleri ilgilendiren genelgenin detayları dikkat çekti. Yeni alınan kararlarda öğretmenleri yakından ilgilendiren detaylardan birisi gündem oldu.

YENİ YILDA EĞİTİM

MEB tarafından geçtiğimiz gün paylaşılan genelge ile birlikte dikkat çeken maddeler yer aldığı görüldü. Paylaşılanlara göre öğrencilerin okul içi ve okul dışı sosyal sorumluluk projeleri ve gezileri teşvik edilecek. Öğrencinin kültürlenmesi hedeflenirken gün içerisinde dinç, neşeli, zinde olması ve sağlıklı bir yaşam adına yeni alışkanlıklar edinmesi için okul giriş törenlerinde kültür fizik hareketleri yapılacak.

Son yıllarda büyük oranda artan obezite ve dijital bağımlılığa karşı da yeni tedbirler alınacak. Öğrencinin gönüllülük ve sosyal sorumluluk programları ile mânevî, ahlâkî ve insani değerleri içselleştirerek birçok yönde eğitim verilmesi, okul içi ve okul dışı çalışmalar ile sağlanacak.

ÖĞRETMENLERE ÖNLÜK

Paylaşılan genelgeye göre velilerin okul ziyareti planlı bir şekilde yapılacak. Velilerin toplantı dışarısında okul içerisine girmesi engelleneceği belirtiliyor. Ayrıca okullarda öğretmen seçimi yapılmayacak.

Genelgede en çok dikkat çeken maddelerden birisi ise öğretmenlerin önlük giymesi oldu. Öğretmenler derse önlük ile girerek öğrencileri teşvik etmesi hedefleniyor. Zorunlu olmadığı sürece de okul kıyafetlerinde değişiklik yapılmayacağının altı çizildi.

Kısaca Özetlenecek Olursa Şu Şekilde;

Öğrencilere yönelik okul içi ve okul dışı sosyal sorumluluk projeleri ve geziler teşvik edilecek.
Öğrencilerin güne dinç, neşeli, zinde başlaması ve sağlıklı yaşam için alışkanlıklar edinmesi için okul girişi törenlerde kültür-fizik hareketleri yapılacak.
Obezite ve dijital bağımlılığa karşı tedbir mahiyetinde öğrencilerin tabii ortamlarda arkadaşlarıyla gönüllülük ve sosyal sorumluluk programları ile mânevî, ahlâkî ve insânî değerleri içselleştirerek çok yönlü yetiştirilmesi için okul içi ve okul dışı çalışmalar yürütülecek.
Velilerin ziyaretleri planlı olacak ve toplantı dışında velilerin okulda bulunmaları önlenecek.
Okullarda öğretmen seçimi yapılmayacak.
Öğretmenlerin derse önlükle girmesi teşvik edilecek.
Zorunlu olmadıkça okul kıyafetleri yenilenmeyecek.
Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarına yönelik tedbirler alınacak.
Ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamaları kullanılmayacak.
Öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitapları ve yardımcı kaynakların temiz ve düzenli kullanılması teşvik edilecek, sıfır atık projesi kapsamında yıl sonunda okullara teslim edilmesine yönelik tedbirler alınacak.

Etiketler: öğretmen