MEB’den Gelen Bildiri ile Okulların Erken Açılacağı Belirtildi! Bu Sene Ders Zili Erken Çalacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Tüm 81 ilimize yazı gönderildi. Okullar planlanandan önce açılacak. İlk ders zili o tarihte çalacak. Detaylar haberimizin devamında...

MEB’den Gelen Bildiri ile Okulların Erken Açılacağı Belirtildi! Bu Sene Ders Zili Erken Çalacak!

2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenen son dakika açıklaması geldi. Bu haber, milyonlarca öğretmen ve öğrenci tarafından merakla bekleniyordu. Şimdi ise resmi açıklama yapıldı: 81 ilimize yazı gönderildi ve okullar erken açılacak. Eylül ayını bekleyen öğrenciler için bu karar büyük bir değişiklik anlamına geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra anasınıfı ve anaokulu öğrencileri için de yeni açıklamalar yaptı.

Milyonlarca öğrenci yaz tatilinin tadını çıkarırken bir yandan da Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarını yakından takip ediyor. Son günlerde okulların erken açılacağı yönünde iddialar ayyuka çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde 2023 2024 eğitim öğretim takvimini yayınlayan MEB bir son dakika kararıyla 81 ile yazı gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin'den de okulların açılma tarihi ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Peki Okullar ne zaman açılıyor? Okulların açılması öne çekildi mi? MEB son dakika açıklaması ve detaylar haberimizin devamında...

O ÖĞRENCİLER İÇİN DERS ZİLİ ERKEN ÇALACAK

MEB kesin kararı duyurdu: OKULLAR ERKEN AÇILACAK... Milli Eğitim Bakanlığından Az önce son dakika duyurusu geldi. Tüm öğrencileri öğretmenleri ve velileri ilgilendiren duyuruya göre bazı Öğrenciler için ders ile erken çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Geçtiğimiz günlerde yapılan okul açıklamada yeni eğitim öğretim yılı takvimi duyurulmuştu. Bu takvime göre öğrenciler 11 Eylül tarihinde okula geri dönecek. Ancak yeni eğitim öğretim yılı öncesi okula erken başlayacak öğrenciler de var.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre anaokulu anasınıfı ve ilkokul 1. Sınıf öğrencileri için uyum haftası erken başlayacak. Bu grupta olan öğrenciler için ders ile 15 gün sonra çalıyor. Yani öğrenciler okula erken başlıyor. Eylül ayının ilk haftasında Anaokulu anasınıfı ve İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri için uyum haftası yapılacak. Dolayısıyla bu gruplara eğitim verecek olan öğretmenler de Göreve erken başlamış olacak.

OKULLAR 11 EYLÜL'DE AÇILIYOR

Bu grup dışında kalan diğer öğrenciler için ise okulların açılış tarihi 11 Eylül 2023 oldu. Yani öğrenciler sıralara 11 Eylül 2023 tarihinde geri dönecek. MEB çalışma takvimine göre 1. Dönem ara tatili ise 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında olacak.

 

Etiketler: MEB, eğitim dönemi