Maymun çiçeği salgınında yeni belirtiler ortaya çıktı: Vakit kaybetmeden doktora gidin!

Tüm dünyayı etkisi altına alan maymun çiçeği virüsünün yeni belirtileri ortaya çıktı. Yalnızca Afrika kıtasında görülen ve zamanla Tüm Avrupa ve dünyaya yayılan bu virüs uzmanlarında gündeminde yer aldı. Maymun çiçeği virüsünün yeni belirtileri detayları ile haberimizde…

Maymun çiçeği salgınında yeni belirtiler ortaya çıktı: Vakit kaybetmeden doktora gidin!

Son dönemde sıklıkla adı duyulmaya başlayan ve insanları da endişeye sürükleyen maymun çiçeği virüsü Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere farklı ülkeler tarafından da “küresel acil durum” ilan edilmesini neden oldu. Türkiye'nin de içinde olduğu bu süreçte İspanya önleme yönelik her türlü tedbirine rağmen bir kişinin bu virüsten dolayı hayatını kaybettiğini kamuoyuna duyurdu. Endişeler gittikçe artıyor. Avrupa'da da ilk ölüm gerçekleşti.

UZMANLAR UYARDI: HASTANEYE BAŞVURUN!

Maymun çiçeği hastalığının çıkış yaptığı andan itibaren belirli belirtileri fark ediliyordu. Fakat son dönemde uzmanlar farklı belirtiler olabileceğine yönelik halkı uyardı. "Eğer farklı bir belirti ile karşılaşılırsa muhakkak ki hastanelere başvurun" diyerek de durumun ciddiyetini ortaya koydular.

DERGİ YENİ BELİRTİLERİ PAYLAŞTI!

Maymun çiçeği salgınında yeni belirtiler ortaya çıktı: Vakit kaybetmeden doktora gidin! - Resim : 1

İngiltere'de popüler bir dergi olan British Medical Journal konu ile ilgili bir araştırma paylaştı. Küresel olarak salgının boyutu ile ilgili maymun çiçeği virüsüne yakalanan kişilerde daha önce görülmemiş semptomların fark edildiğini paylaştı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ YENİ BELİRTİLERİ

Maymun çiçeği virüsünün bulaşma nedeni olarak cinsel temas ve fiziksel yakınlık olarak görülüyor. Araştırmalar son olarak virüs belirtilerine cinsel organda şişme belirtisi ve rektal ağrı oluşumunu gözlemledi. Son vakalarda bu belirtiler de fark edilmeye başlandı. İngiltere'de bir hastane gözetim altına alındı. Hastanede yapılan inceleme sonrasında bu şikayetle gelen hastalarda anüs, rektal ağrı, boğaz ağrısı ve ileri boyutlu göğüste kist tespiti yapıldı. Sıklıkla görülen semptomlar arasında yerini alan yüksek ateş, lenf bezlerinde şişme ve kas ağrısı da fark edilen belirtiler arasındaydı.