Mangal tadında tavuk tarifi! Fırın kullanarak da mangal lezzetinde bir tavuk yapabilirsiniz..

Mangal yapmak, yaz aylarının en sevilen aktivitelerinden biridir. Ancak bazen hava şartları, zaman kısıtlılığı veya başka nedenlerle dışarıda mangal yapamayabilirsiniz. Bu durumda evde fırında tavuk kanat yaparak mangal keyfini yaşayabilirsiniz. İşte size evde mangal tadında tavuk yapmanın püf noktalarını anlatacağımız haberimiz..

Mangal tadında tavuk tarifi! Fırın kullanarak da mangal lezzetinde bir tavuk yapabilirsiniz..

Mangal yapmak, hem lezzetli hem de eğlenceli bir etkinliktir. Ancak her zaman dışarıda mangal yapma imkanı bulamayabilirsiniz. Bu durumda evde fırında tavuk kanat yaparak mangal keyfini yaşayabilirsiniz. İşte size evde mangal keyfi nasıl yapılır sorusunun cevabı..

Fırında Tavuk Kanat Nasıl Yapılır?

Fırında tavuk kanat yapmak için öncelikle tavuk kanatlarını marine etmeniz gerekiyor. Bunun için bir kaseye sıvı yağ, biber salçası, yoğurt, sarımsak, limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın. Sonra tavuk kanatlarını bu sosun içine atın ve her yerini sosa bulayın. Tavuk kanatlarını buzdolabında en az bir saat, mümkünse bir gece bekletin. Böylece sos tavuğa iyice işleyecek ve daha lezzetli olacak.

Marine ettiğiniz tavuk kanatlarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Eğer isterseniz yanına patates, soğan, biber gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve tavuk kanatları kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi yaklaşık 45 dakika civarında olacaktır. Arada bir tavukların alt üstünü çevirmeyi unutmayın.

Mangal tadında tavuk tarifi! Fırın kullanarak da mangal lezzetinde bir tavuk yapabilirsiniz.. - Resim : 2

Fırından çıkan tavuk kanatlarını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında pilav, salata veya cacık gibi soğuk mezeler çok yakışacaktır. Afiyet olsun!

Fırında Tavuk Kanat Tarifinin Püf Noktaları

Tavuk kanatlarını marine etmek lezzetini arttıracaktır. Eğer vaktiniz yoksa en az yarım saat bekletmeye çalışın.
Tavuk kanatlarının üzerine ıslatılmış yağlı kağıt sererseniz sosun yanmasını önleyebilirsiniz. Pişirme süresinin son 10 dakikasında kağıdı alabilirsiniz.
Tavuk kanatlarının yanına sebze eklerseniz tek seferde hem etli hem sebzeli bir yemek hazırlamış olursunuz.
Fırında tavuk kanat kalori bakımından oldukça düşüktür. 6 adet tavuk kanat yaklaşık 210 kaloriye denk gelir.

Etiketler: yemek tarifi, tarif