Lıkır lıkır içtiğimiz o günler geride kaldı 1 Litresi 21.90 liraya fırladı!

Marketlerde etiketler günlük olarak değişmeye devam ederken yeni zam haberi süt için verildi. Süte yeni zam haberi verilirken 1 iltre süt fiyatı da 21.90 liraya ulaştı.

Lıkır lıkır içtiğimiz o günler geride kaldı 1 Litresi 21.90 liraya fırladı!

Alışveriş yapmak isteyen vatandaş eski günlerde olduğu gibi liste hazırlayarak market market gezmeye başlarken en ucuz ürünler aranmaya başlanmıştı. Süreçte her gün değişen etiketler nedeniyle marketleri takip etmekte zorlaşırken Kasım ayının zam haberi verilen ürünleri arasına sütte katıldı.

Süte yapılan zamlar devam ederken çiğ süte gelen zam süt üreticileri tarafından kutu süt, günlük süt, peynir, yoğurt ve tereyağı fiyatlarına da yansıtılmaya başlandı. Süt fiyatları için gelen en son zamda bugün raflara yansırken 1 LT kutu sütün fiyatı 21 lirayı aştı.

1 KASIM 2022 SÜTE ZAM GELDİ Mİ?

Perakende zincir mağazalarda süt fiyatlarına zam gelmeye devam ederken cep yakan rakamlar ile artık lıkır lıkır süt içilen günlerde geride kaldı. 1 Litre kutu sütün fiyatı gelen zammın ardında 21,90 liraya ulaşırken zamlı fiyatlar bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.

Hatırlanacağı üzere Ulusal Süt Konseyi en son Ekim ayında toplantı yapmış ve çiğ süt fiyatlarına zam yapılacağını ilan etmişti. Toplantı sonrasında alınan karar doğrultusunda çiğ süt fiyatı 5,70 liradan 7,50 liraya yükseltilmişti.

Lıkır lıkır içtiğimiz o günler geride kaldı 1 Litresi 21.90 liraya fırladı! - Resim : 1

Yapılan açıklamada "1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütünün tavsiye fiyatının 'çiğ süt destek primi hariç' üreticinin eline net 7,50 lira geçecek şekilde belirlenmesine, soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde üreticiye ayrıca ödenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

Süt fiyatlarına gelen zamların zincirleme olarak diğer kalemlere de yansıyacağı belirtilirken kutu süt fiyatlarına gelen zamların ardından günlük süt, kefir, ayran, yoğurt ve peynir çeşitlerinin de zamlardan nasibini alacağı belirtiliyor. Yeni zamların kademeli olarak raflardaki etiketlere yansıtılması bekleniyor. 

Etiketler: Süt, süt fiyatları