Kuşadası'nda korkutan şiddetli deprem: Ahmet Ercan'ın açıklaması tüyleri diken diken etti

Merkez üssü Aydın'ın Kuşadası olan 4.0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan bir açıklama geldi.

Kuşadası'nda korkutan şiddetli deprem: Ahmet Ercan'ın açıklaması tüyleri diken diken etti

Ege Denizi'nde AFAD verilerine göre 4.0 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssü Aydın'ın Kuşadası'nın 10 km açığı olarak kaydedilirken şiddeti 4.0, derinliği ise 13.11 km olarak kaydedildi. Deprem sonrası Ahmet Ercan'dan flaş bir açıklama geldi.

Ahmet Ercan, 4 büyüklüğündeki Kuşadası depremine evinde, yatağında yakalandı. Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin merkez üssüne sadece 3 kilometre uzaklıkta olan Ahmet Ercan, deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kuşadası Körfezi'nde yakın gelecekte orta şiddetli depremler olacağı uyarısında bulunan Ahmet Ercan, 'Kuşadası'nda 4 büyüklüğündeki deprem daha büyük bir depremin habercisi mi?' sorusuna da yanıt verdi. Ercan, "Bugün daha büyüğü olursa şaşırırım" dedi. 

Depreme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyadan şunları söyledi:

"Kuşadası körfezinde evimden 3 km batıda, 13 km derinde M4,2’lik yüksek frekanslı bir deprem 02.49’da oldu. İleride bu konumda küçük-orta büyüklükte bir deprem olabilir. Uykudan ürpererek uyandık. Bugün, daha büyüğü olursa şaşırırım."