Kuruluş Osman Yakup Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Yakup Bey kimdir, kaç yaşında? Yakup Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Altan Gördüm, Türk televizyon ve tiyatrosunun deneyimli isimlerinden biridir. Uzun yıllara dayanan oyunculuk kariyeri boyunca birçok önemli rol üstlenmiş ve izleyicileri etkilemiştir. Altan Gördüm, "Kuruluş Osman" dizisinde Yakup Bey karakterini başarıyla canlandırarak tarihi bir figürü izleyicilere aktarmaktadır. Peki, Kuruluş Osman dizisinin Yakup Bey'i Altan Gördüm kimdir, kaç yaşında? Yakup Bey'i kim oynuyor? Yakup Bey'i mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Kuruluş Osman Yakup Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Yakup Bey kimdir, kaç yaşında? Yakup Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Altan Gördüm, “Kuruluş Osman” dizisinde Yakup Bey karakterini canlandıran başarılı bir tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 1958 yılında Adana’da doğan Gördüm, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi almış ve pek çok oyunda rol almıştır. Devlet Tiyatrosu’nda da çalışan Gördüm, 2009 yılında eşi Vahide Perçin ile birlikte Akademi 35Buçuk Sanat Evi’ni kurmuştur. Gördüm, televizyon ve sinema filmlerinde de başarılı performanslar sergilemiştir. En son “Kuruluş Osman” dizisinde Yakup Bey rolüyle izleyici karşısına çıkmıştır. Kuruluş Osman dizisinin Yakup Bey'i Altan Gördüm kimdir, kaç yaşında? Yakup Bey'i kim oynuyor? Yakup Bey'i mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

 “Kuruluş Osman” dizisi, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu anlatan tarihi bir dramadır. Dizinin başrolünde Burak Özçivit’in oynadığı Osman Bey karakteri bulunmaktadır. Dizide Osman Bey’in yanında yer alan önemli karakterlerden biri de Yakup Bey’dir. Yakup Bey, Osman Bey’in en güvendiği akıncılardan biridir ve dizide Altan Gördüm tarafından canlandırılmaktadır. Altan Gördüm, “Kuruluş Osman” dizisindeki rolüyle dikkat çekmesinin yanı sıra, uzun yıllardır tiyatro, sinema ve dizi sektöründe başarılı işlere imza atmış bir oyuncudur.

Altan Gördüm kaç yaşında?

Altan Gördüm, 1 Aralık 1958 yılında Adana’da doğmuştur. Şu anda 64 yaşındadır.

Altan Gördüm nereli?

Altan Gördüm, Adana doğumludur.

Altan Gördüm hangi okullarda okudu?

Altan Gördüm, lise eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Üniversite eğitimi sırasında Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kurslarına katılarak tiyatro eğitimi aldı. Üniversiteden mezun olduktan sonra da tiyatro çalışmalarına devam etti.

Kuruluş Osman Yakup Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Yakup Bey kimdir, kaç yaşında? Yakup Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Altan Gördüm hangi tiyatrolarda çalıştı?

Altan Gördüm, 1979-1980 sezonundan itibaren Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyuncu, yönetmen, yönetici ve eğitmen olarak görev yaptı. 1996-2000 yılları arasında İzmir’de yaşadı ve özel tiyatrolarda çalıştı. 2000 yılında Devlet Tiyatrosu’na giren Gördüm, Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna katıldı. 2007 yılında Her Şeye Rağmen Elele adlı oyunu yönetti.

Altan Gördüm hangi tiyatro oyunlarında rol aldı?

Altan Gördüm, tiyatro hayatı boyunca pek çok oyunda rol aldı. Bunlardan bazıları şunlardır:

Küçük Adam Ne Oldu Sana (Hans Fallada)
Rumuz Goncagül (Oktay Arayıcı)
Galile’nin Yaşamı (Bertolt Brecht)
Bir Şehnaz Oyun (Turgut Özakman)
Bir Halk Düşmanı (Henrik İbsen)
Sonuncular (Maksim Gorki)
Sacco ile Vanzetti (Howard Fast)
Mefisto (Klaus Mann)
Yusuf ile Menofis (Nâzım Hikmet)
Ayak Takımı Arasında (Maksim Gorki)
Yolcu (Nâzım Hikmet)
Sakıncalı Piyade (Uğur Mumcu)
Yer Demir Gök Bakır (Yaşar Kemal)
Cengiz Han’ın Bisikleti (Refik Erduran)
Koltuk Düşkünü (İvan Vazov)
Murtaza (Orhan Kemal)
Ayrılık (Behiç Ak)
Kızıl Ötesi Aydınlık (Civan Canova)

Kuruluş Osman Yakup Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Yakup Bey kimdir, kaç yaşında? Yakup Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

Altan Gördüm hangi dizilerde oynadı?

Altan Gördüm, televizyon ekranlarında da pek çok dizide rol aldı. Bunlardan bazıları şunlardır:

Hayat Bilgisi (Panzer Emin Hoca)
Kavak Yelleri (Kamil)
Canım Babam
Beni Böyle Sev
Kuruluş Osman (Yakup Bey)

Altan Gördüm hangi filmlerde oynadı?

Altan Gördüm, sinema filmlerinde de başarılı performanslar sergiledi. Bunlardan bazıları şunlardır:

Devrim Arabaları
Yunus Emre: Aşkın Sesi
Yıldızlar da Kayar: Das Borak

Altan Gördüm’ün eşi kimdir?

Altan Gördüm, 1991 yılında tiyatro oyuncusu Vahide Perçin ile evlendi. 22 yıl süren evlilikleri 2013 yılında sona erdi.

Kuruluş Osman Yakup Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Yakup Bey kimdir, kaç yaşında? Yakup Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 3

Altan Gördüm’ün çocuğu var mı?

Altan Gördüm ve Vahide Perçin’in Alize adında bir kızları vardır. Alize Gördüm, 1994 yılında doğmuştur.

Altan Gördüm ne yapmaktadır?

Altan Gördüm, halen “Kuruluş Osman” dizisinde Yakup Bey rolüyle izleyicilerle buluşmaktadır. Ayrıca eşiyle birlikte kurduğu Akademi 35Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk dersleri vermeye devam etmektedir.