Kuruluş Osman Esrigün Banu kimdir, kaç yaşında? Kuruluş Osman'da Esrigün Banu'yu kim oynuyor? Esrigün Banu'nun mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Sena Çakır, Kuruluş Osman dizisinde Esrigün Banu karakterini canlandıran güzel ve başarılı oyuncudur. Peki Sena Çakır kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, hangi dizilerde rol aldı? İşte Sena Çakır hakkında bilmeniz gerekenler.

Kuruluş Osman Esrigün Banu kimdir, kaç yaşında? Kuruluş Osman'da Esrigün Banu'yu kim oynuyor? Esrigün Banu'nun mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Kuruluş Osman dizisinin 3. sezonunda yeni karakterler izleyiciyle buluştu. Bunlardan biri de Esrigün Banu oldu. Esrigün Banu, Osman Bey’in eski eşi Malhun Hatun’un kız kardeşi ve Umur Bey’in kızıdır. Esrigün Banu’yu canlandıran oyuncu ise Sena Çakır’dır. Sena Çakır, güzelliği ve oyunculuğuyla dikkat çeken bir isimdir. Peki Sena Çakır kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, hangi dizilerde rol aldı? İşte Sena Çakır hakkında bilmeniz gerekenler.

Sena Çakır Kimdir?

Sena Çakır, 16 Şubat 1994 tarihinde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğmuştur. Kova burcu olan Sena Çakır, 1.69 cm boyundadır1. Sena Çakır, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Jimnastik Antrenörlüğü Bölümü’nden mezun olmuştur2. Sena Çakır, 8 yıl boyunca profesyonel olarak ritmik jimnastik yapmıştır. Bu alanda Türkiye şampiyonluğu da bulunan Sena Çakır, bir dönem jimnastik antrenörlüğü de yapmıştır.

Kuruluş Osman Esrigün Banu kimdir, kaç yaşında? Kuruluş Osman'da Esrigün Banu'yu kim oynuyor? Esrigün Banu'nun mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Sena Çakır’ın Oyunculuk Kariyeri

Sena Çakır, oyunculuk kariyerine 2010 yılında Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılarak başlamıştır3. Daha sonra Saklı Yüz, Ya Sonra, Evim Sensin ve Araf gibi sinema filmlerinde küçük roller almıştır4. 2016 yılında Miss Turkey güzellik yarışmasına katılan Sena Çakır, finale kalmayı başarmıştır5. Aynı yıl içinde Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın başrolünde oynadığı İkinci Şans filminde rol almıştır. Ardından Adını Sen Koy dizisinde Zehra karakterini canlandırmıştır. 2017 yılında Öteki Taraf filminde ve Deli Gönül dizisinde oynamıştır. 2017-2020 yılları arasında Kalk Gidelim dizisinde Dudu Kalkar rolünü üstlenmiştir. 2020 yılında Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram Veli dizisinde Ayşe Hatun karakterine hayat vermiştir. 2021 yılında ise Kuruluş Osman dizisine Esrigün Banu olarak katılmıştır.

Sena Çakır’ın Sevgilisi Var Mı?

Sena Çakır’ın hayatında kimin olduğu merak edilen konulardan biridir. Ancak Sena Çakır, özel hayatını gizli tutmayı tercih eden bir oyuncudur. Bu nedenle Sena Çakır’ın sevgilisi olup olmadığı bilinmemektedir. Sena Çakır, sosyal medya hesaplarında da sadece işiyle ilgili paylaşımlar yapmaktadır. Sena Çakır’ın Instagram hesabı: @_senacakir_

Kuruluş Osman Esrigün Banu kimdir, kaç yaşında? Kuruluş Osman'da Esrigün Banu'yu kim oynuyor? Esrigün Banu'nun mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

Sena Çakır’ın Rol Aldığı Diziler ve Filmler

Sena Çakır, kısa sürede birçok dizi ve filmde rol almıştır. İşte Sena Çakır’ın rol aldığı diziler ve filmler:

Kuruluş Osman (Esrigün Banu, TV Dizisi 2021-…)
Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram Veli (Ayşe Hatun, TV Dizisi 2020)
Kalk Gidelim (Dudu Kalkar, TV Dizisi 2017-2020)
Öteki Taraf (Sinema Filmi 2017)
Deli Gönül (Aslı, TV Dizisi 2017)
Adını Sen Koy (Zehra, TV Dizisi 2016)
İkinci Şans (Sinema Filmi 2016)
Araf (Sinema Filmi 2012)
Evim Sensin (Sinema Filmi 2012)
Ya Sonra (Sinema Filmi 2011)
Saklı Yüz (Sinema Filmi 2011)

Sena Çakır kaç yaşındadır?

Sena Çakır, 16 Şubat 1994 tarihinde doğmuştur. Sena Çakır, 28 yaşındadır.

Sena Çakır nerelidir?

Sena Çakır, Balıkesir’in Bandırma ilçesindendir.

Sena Çakır hangi burçtur?

Sena Çakır, Kova burcudur.

Sena Çakır hangi üniversite mezunudur?

Sena Çakır, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Jimnastik Antrenörlüğü Bölümü mezunudur.

Sena Çakır hangi dizide oynuyor?

Sena Çakır, Kuruluş Osman dizisinde Esrigün Banu karakterini canlandırmaktadır.