Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ömer Mella Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Ömer Mella'yı kim oynuyor?

TRT 1’in yeni dizisi "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi"nin oyuncu kadrosunda yer alan Erdinç Gülener, Ömer Mella karakterini canlandırıyor. Peki, Erdinç Gülener kimdir, kaç yaşındadır, hangi dizilerde oynamıştır? Ömer Mella ise tarihte nasıl bir kişiliktir? İşte detaylar…

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ömer Mella Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Ömer Mella'yı kim oynuyor?

Erdinç Gülener, 26 Ocak 1971’de İzmit’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmit’te tamamladı. 1993’te Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Aynı yıl Devlet Tiyatroları’nda oyuncu olarak göreve başladı. Devlet Tiyatroları’nda birçok oyunda rol aldı. Ayrıca tiyatro yönetmenliği de yaptı.

Erdinç Gülener, 1993 yılından bu yana tiyatro, dizi ve filmlerde rol alıyor. Başarılı oyuncu, son olarak “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde “Çağrı Bey” karakterini canlandırdı. Ayrıca “Kırmızı Oda”, “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Çukur” gibi yapımlarda da rol aldı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ömer Mella Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Ömer Mella'yı kim oynuyor? - Resim : 1

2021 yılında oyuncu Deniz Uğur ile evlenen Gülener, mutlu bir aile hayatı sürdürüyor. Erdinç Gülener, 2023 yılı itibarıyla 52 yaşındadır.

Ömer Mella kimdir?

Ömer Mella, Selahaddin Eyyubi’nin en yakın dostu ve yardımcısıdır. Selahaddin Eyyubi’nin Mısır’da vezirliğini yaptı. Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethetmesinde büyük rol oynadı. Ömer Mella, Selahaddin Eyyubi’nin ölümünden sonra da onun oğlu El-Efdal Ali’ye sadık kaldı. Ömer Mella, 1204 yılında Şam’da vefat etti.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Ömer Mella Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Ömer Mella'yı kim oynuyor? - Resim : 2

Selahaddin Eyyubi dizisi ne zaman başlıyor?

TRT 1’in merakla beklenen yeni dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, 13 Kasım 2023 Pazartesi günü, saat 20.00’da TRT 1 ekranlarında yayın hayatına başlayacak. Dizi, Selahaddin Eyyubi’nin hayatını ve Kudüs’ün Haçlılardan kurtarılmasını konu alıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda, Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız yer alıyor.

Dizinin yönetmenliğini Sedat İnci yaparken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor. Dizinin çekimleri Kocaeli’nin Gebze ilçesinde dev bir plato kurularak gerçekleştiriliyor.