Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi'yi kim oynuyor?

Mehmet Ali Nuroğlu, yeni başlayan Selahaddin Eyyubi dizisinde Nureddin Zengi karakterini canlandırıyor. Nuroğlu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak uzun yıllardır sanat hayatında yer alıyor. Nuroğlu’nun hayatı, kariyeri ve rol aldığı projeler hakkında bilgi edinmek için haberimizi okuyun.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi'yi kim oynuyor?

TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Selahaddin Eyyubi dizisi, izleyicilerden büyük ilgi görüyor. Dizide, 12. yüzyılda yaşamış ve Haçlı Seferlerine karşı mücadele etmiş olan Müslüman komutan ve devlet adamı Selahaddin Eyyubi’nin hayatı anlatılıyor. Dizide Selahaddin Eyyubi’ye hayat veren isim ise başarılı oyuncu Barış Arduç. Selahaddin Eyyubi’nin en yakın dostu ve müttefiki olan Nureddin Zengi karakterini ise Mehmet Ali Nuroğlu canlandırıyor. Peki, Mehmet Ali Nuroğlu kimdir? Nuroğlu’nun hayatı, kariyeri ve rol aldığı projeler hakkında merak edilenler haberimizde.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi'yi kim oynuyor? - Resim : 1

Mehmet Ali Nuroğlu kaç yaşındadır?

Mehmet Ali Nuroğlu, 2023 yılı itibariyle 44 yaşındadır.

Mehmet Ali Nuroğlu hangi burçtur?

Mehmet Ali Nuroğlu, başak burcudur.

Mehmet Ali Nuroğlu’nun boyu ve kilosu kaçtır?

Mehmet Ali Nuroğlu’nun boyu 1.80 m, kilosu ise 75 kg’dır.

Mehmet Ali Nuroğlu’nun Instagram hesabı var mıdır?

Mehmet Ali Nuroğlu’nun Instagram hesabı [@mehmetalinuroglu] 'dur. Hesabında 1.2 milyon takipçisi vardır.

Mehmet Ali Nuroğlu’nun aldığı ödüller nelerdir?

Mehmet Ali Nuroğlu, 2014 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Kış Uykusu” filmiyle Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü kazandı. Ayrıca 2015 yılında Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi'yi kim oynuyor? - Resim : 2

Mehmet Ali Nuroğlu’nun Hayatı

Mehmet Ali Nuroğlu, 7 Eylül 1979 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babası subay olduğu için çocukluğu ve gençliği Patnos, Kıbrıs, İstanbul, Tekirdağ, Ankara gibi farklı yerlerde geçti. Lise yıllarında okul kulüplerinde tiyatro oyunculuğuna başladı. Üniversite eğitimine ODTÜ Felsefe Bölümü’nde başlayan Nuroğlu, üç yıl sonra tiyatro oyunculuğunu meslek edinmeye karar vererek Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne geçiş yaptı. Konservatuvarın üçüncü sınıfında TRT’deki “Yuvadan Bir Kuş Uçtu” dizisinde küçük bir rol aldı. Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği “Çemberimde Gül Oya” dizisinden teklif alınca İstanbul’a geldi. Bu dizide devrimci Mehmet karakterini canlandırdı. Daha sonra tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu yapmaya devam etti.

Mehmet Ali Nuroğlu’nun Kariyeri

Mehmet Ali Nuroğlu, kariyeri boyunca birçok başarılı projede yer aldı. Tiyatroda “Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor”, “Küçük Adam Ne Oldu Sana”, “Küçük Prens”, “Kafes” gibi oyunlarda rol aldı. Sinemada ise “Nokta”, “Zincirbozan”, “Peri Tozu”, “Bizim Büyük Çaresizliğimiz”, “Kusursuzlar”, “Kış Uykusu” gibi filmlerde oynadı. Dizilerde ise “Kırık Kanatlar”, “Ömre Bedel”, “Uçurum”, “Tatar Ramazan”, “Güzel Köylü”, “Sen Anlat Karadeniz”, “Çukur”, “Güvercin” gibi yapımlarda rol aldı. Nuroğlu, son olarak Selahaddin Eyyubi dizisinde Nureddin Zengi karakterini canlandırıyor. Nureddin Zengi, Selahaddin Eyyubi’nin hem dostu hem de öğretmeni olan, Suriye ve Musul Atabeyliği yapan, Haçlılara karşı savaşan ve Şam’ı fetheden bir devlet adamıdır.

Mehmet Ali Nuroğlu’nun Özel Hayatı

Mehmet Ali Nuroğlu, 2009 yılında evlendiği oyuncu Selin Şekerci’den 2011 yılında boşandı. Nuroğlu, 2011 yılında Çiçek Gülsen ile evlendi. Çiftin 2013 yılında bir kız çocukları dünyaya geldi. Nuroğlu, 2017 yılında eşinden ayrıldı. Nuroğlu’nun şu anda bir ilişkisi olduğu bilinmiyor.