Kredi kartı olanlara kötü haber! Bu gece yarısı başlıyor: Bankasını hemen aramayan saç baş yolacak

Artan yaşam maliyeti nedeniyle birçok vatandaş, anlık nakit ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartlarını kullanıyor. Bu durumda olanların hoşlarına gidecek bir haber var! Bankaların sunduğu avantajlar gece yarısı başlıyor... Henüz bu fırsatı kaçırmamak için bankanızı aramadıysanız, pişman olmamak için bu fırsatı değerlendirmenin tam zamanı. İşte daha fazla ayrıntı...

Kredi kartı olanlara kötü haber! Bu gece yarısı başlıyor: Bankasını hemen aramayan saç baş yolacak

Kredi kartı kullanımının artmasıyla ilgili yeni bir gelişme gündemi salladı. Kredi kartı sahipleri bu haberi pek sevinmeyecek. Kart faizlerine ilişkin alınan yeni karar bu gece itibariyle yürürlüğe girecek. Bu konuda uzmanlar, yüksek faiz ödemelerinden kurtulmanın yollarını öneriyorlar.

YENİ FAİZ ORANLARI GECE YARISI BAŞLIYOR

Merkez Bankası, faiz oranlarını 5 puan artırdı. Bu da kredi kartı faiz oranlarının yükselmesine yol açtı. Bilgilere göre, kredi kartı faizleri 1 Kasım'dan itibaren yüzde 4.47'ye yükselecek.

Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışı kararı sonrasında kredi kartı alışverişlerinde uygulanan faiz oranı yüzde 3.71'e, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı ise yüzde 4.47'ye yükseltildi. Bahsedilen faiz oranlarının bu gece yarısından itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Kredi kartı olanlara kötü haber! Bu gece yarısı başlıyor: Bankasını hemen aramayan saç baş yolacak - Resim : 1

YILLIK FAİZ ORANLARI YÜKSEKLEŞİYOR

Vergilerle birlikte kredi kartı yıllık bileşik faiz oranı yüzde 65'e, kredili mevduat hesapları ve nakit avans işlemleri için uygulanan yıllık faiz oranı ise yüzde 85'e çıkacak.

Uzmanlar, bu faiz artışının geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar için zorlu bir durum olduğunu ifade ediyorlar. 1 Kasım'dan itibaren uygulanacak faizlerden kaçınmanın yollarını öneriyorlar. Bu öneriler arasında, harcamaların ekstre kesim tarihinden itibaren 10 gün içinde ödenmesi durumunda faiz tehlikesinden kurtulmanın bulunduğu belirtiliyor.

LİMİTLERİ DÜŞÜRME TAVSİYESİ

Kredi kartı olanlara kötü haber! Bu gece yarısı başlıyor: Bankasını hemen aramayan saç baş yolacak - Resim : 2

Kredi kartını sıkça kullanan ve mevcut borcunu ödeyemeyecek durumda olanlar için başka bir öneri ise kart limitini düşürmektir. Eğer kullanılmayan bir kredi kartı limitiniz varsa, bankanızla iletişime geçip limitinizi düşürmeyi düşünebilirsiniz.

Ayrıca, kart limiti 25 bin liranın üzerinde olanlar için aylık en az ödeme tutarı yüzde 40 olarak belirlenirken, 25 bin liranın altındaki limitli kartlar için aylık ödeme tutarı yüzde 20 olarak devam edecek.

ASGARİ ÖDEME BORCUNU ARTIRIYOR

Kredi kartı ödemelerinde yalnızca asgari ödeme yapılabilir. Ancak kalan borç her zaman bir sonraki aya devredilir ve bu nedenle akdi faiz uygulanır. Sürekli olarak asgari tutarı öderseniz, kredi kartı borcunuz her ay artar.