Kredi Çekemeyenler, Kredi Çekecekler Dikkat: Bu Detaylar Bilmeniz Gerekiyor!

Kredi çekmek isteyenlerin bankalara sunması gereken bazı başvuru belgeleri vardır. Bu belgelerin yanı sıra kredi almayı etkileyen en önemli unsur kredi puanıdır. Gerçek ve tüzel kişiler, bankadan kredi alırken kredi notuna göre başvuruları onaylanır. Kredi almak için başvuru notunun kaç olduğu sizler için açıkladık.

Kredi Çekemeyenler, Kredi Çekecekler Dikkat: Bu Detaylar Bilmeniz Gerekiyor!

Kredi notu kredi alırken en önemli başvuru kriterlerinden biridir. Kredi notu düşük ya da riskli bir seviyede olan kişilere birçok banka kredi vermemektedir. Bu sebep ile de kredi notunun yüksek olması beklenir. Kredi notu 5 gruba ayrılır ve bu gruplar çok riskli seviyeden en risksiz gruba kadar sıralanmıştır. Kredi alabilmek için kredi notu ortalama 1100 olmalıdır. 1100 puan ve üzerine sahip olan kişiler kredi çekerken diğer puanlara göre daha şanslıdır. Kredi puanı yüksek olan kişiler rahat bir şekilde kredi alabilmektedir.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notunun açıklaması bankalar tarafından yapılmaktadır. Kredi notu veya diğer adı ile findeks kredi notu, kişilerin kredi sicilidir. Gerçek kişileri ilgilendirdiği kadar tüzel kişiler için de önemli bir puandır. Banka kullanan, bankadan daha önce kredi alan, kredi kartı olan kişilerin puanları daha sık değişebilmektedir. Bankayı sadece hesap işlemleri için kullanan kişilerin kredi notu ise genellikle sabit olmaktadır. Kredi notu, banka ile olan ilişkiyi açıklar ve kişinin finans durumu ile ilgili tüm geçmiş verilerden etkilenir.

Kredi Skor Aralığı Nedir?

Kredi Çekemeyenler, Kredi Çekecekler Dikkat: Bu Detaylar Bilmeniz Gerekiyor! - Resim : 1

Kredi puan aralıkları bazı bankalara göre değişse de çoğunlukla benzer bir sınıflandırmadan oluşur. 5 kategoriye ayrılan kredi puanı aralıkları şu şekildedir:

  •          0 – 699 çok riskli grup
  •          700 – 1099 riskli grup
  •          1100 – 1499 az riskli grup
  •          1500 – 1699 iyi grup
  •          1700 – 1900 çok iyi grup

Kredi Notu Nasıl Düzeltilir?

Kredi notunu düzeltmek isteyenlerin öncelikle banka ile olan ilişkisini düzeltmesi gerekir. Borçların zamanında ödenmesi en önemli unsurdur. Kredi puanı yükseltme yöntemleri şu şekildedir:

  •          Borçları tam ve eksiksiz ödemek
  •          Borçları zamanında ödemek
  •          Bankayı daha çok kullanmak
  •          Otomatik ödeme talimatı vermek

Kredi puanının uzun vadede yükselmesini sağlar.

Etiketler: kredi çekme, kredi notu